© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Έφυγε σήμερα ο πανεπιστημιακός και ιστορικός τέχνης Θάνος Χρήστου

Αγγελτήριο κείμενο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ 

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα, παρ’ όλο που γνωρίζαμε τα προβλήματα υγείας του Θάνου Χρήστου. Έφυγε από τη ζωή σήμερα, 53 χρονών. 

Ήταν μία από τις σημαντικές μορφές στη θεωρία της τέχνης, σε πανελλήνιο επίπεδο, αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ είχε διατελέσει Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Κερκύρας. Ήταν επίσης Πρόεδρος του Ιδρύματος Χαρακτικής «Άρια Κομιανού». 

Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1960. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιστορία της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου το 1995. Είχε διδάξει το μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης στα Τμήματα Ιστορίας και Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ζούσε στην Κέρκυρα. Μια από τις σημαντικές μελέτες του είναι «Η γλυπτική στα Ιόνια Νησιά», εκδ. Απόστροφος, Κέρκυρα, 2001, σελ. 300. 

Η Κέρκυρα δεν θα τον ξεχάσει. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails