© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τεμαχίζοντας Πάπια Πεκίνου / Peking Duck [video]

  Beinjing - Shanghai, Ιούνιος 2013 









Η Πάπια Πεκίνου (Peking Duck) πωλείται στα πάμπολλα κιόσκια που υπάρχουν διάσπαρτα στους δρόμους των κινέζικων συνοικιών. Για τους δυτικούς επισκέπτες, καλόν είναι να την γευθούν σε καλά εστιατόρια, για λόγους ασφαλείας του στομαχιού τους. 

Συνήθως, ψημένη η Πάπια, τεμαχίζεται μπροστά στους θαμώνες που την παράγγειλαν και τρώγεται σε μικρά φετάκια, αρχίζοντας από πέτσα και προχωρώντας στο κρέας της. Τα φετάκια αυτά, βουτηγμένα σε σάλτσα σόγιας, τυλίγονται σε πίτα ρυζιού με μικρά κομμάτια αγγουριού και κρεμμυδιού. Μόλις φαγωθεί η πρώτη πίτα, μπορεί ο θαμώνας να φτιάξει και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη κ.ο.κ. Τα εναπομείναντα κόκαλα δεν πετιούνται, αλλά -εν τω μεταξύ- ο μάγειρας βράζει με αυτά μια νοστιμότατη σούπα και την προσφέρει στο τραπέζι στη συνέχεια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails