© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ο τόπος με τις φραγκοσυκιές






Είναι μερικές μόνον από τις αμέτρητες φραγκοσυκιές, που καρποφορούν αυτό τον καιρό στη Μεσσηνία, εν προκειμένω στο λιλιπούτειο -πλην όμορφο- χωριό Ζέζα, δίπλα στην κωμόπολη του Μελιγαλά. Η παραδοσιακή ονομασία του είναι Ζέζα, όμως στα νεότερα χρόνια μετονομάσθηκε "Ανθούσα", όπως και εκατοντάδες άλλα χωριά ανά την επικράτεια αθηνοποιήθηκαν ονομαστικώς. Για παράδειγμα: Στη Ζάκυνθο, το Μπελούση ειπώθηκε... Κυψέλη, το δε Ρόιδο ξέπεσε... σε Αμπελοκήπους. Καιροί και ήθη ανάρμοστα, δηλαδή! 

Πάντως τα φραγκόσυκα, που Σας παρουσιάζουμε σήμερα, δηλοποιούν μιαν Ελλάδα μεσογειακή, αδιάπτωτη και αγέρωχη, η οποία θα μπορούσε να δείξει ακόμη και τ' αγκάθια της οποτεδήποτε ένοιωθε επαπειλούμενη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails