© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ανάλυση μιας εικόνας από παλιό Αναγνωστικό

Στο facebook δημοσιεύσαμε -έτσι ως αναδρομή κι επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας- μια πολύ γνώριμη εικόνα από Αναγνωστικό των παιδικών χρόνων μας, εκεί γύρω στη δεκαετία του '70. Η αναγνώστριά μας Μαργαρίτα Νικολοπούλου έκανε ένα σύντομο, αλλά περιεκτικότατο, σχολιασμό, που αξίζει να δημοσιεύσουμε εδώ αυτοτελώς. Προς γνώσιν, αν όχι προς συμμόρφωσιν!...


Κοινωνική ανάλυση σε μια εικόνα: Η οικογένεια συγκεντρωμένη γύρω από το τραπέζι. Όλοι καλοντυμένοι - ο πατέρας φοράει και γραβάτα. Τρεις γενιές. Όλοι τρώνε από το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό της μαμάς. Ο πατέρας δεν δουλεύει ατελείωτες ώρες, η μαμά προφανώς ασχολείται με τα του σπιτιού και η γιαγιά μένει κι αυτή μαζί τους και όχι σε κάποιο οίκο ευγηρίας ή με μια "κοπέλα που τη φροντίζει". Τρία τα παιδιά στην οικογένεια κι όχι ένα και με το ζόρι. Το τραπέζι λιτό αλλά επαρκές για όλους. Και όλοι περιμένουν τη σειρά τους για να φάνε, αφού σερβιριστεί και η μαμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails