© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Περιδιάβαση στους κήπους των Θερινών Ανακτόρων Nymphenburg του Μονάχου

Ταξίδεψε, φωτογράφισε και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Το μπαρόκ παλάτι Nymphenburg αποτελούσε κάποτε τη θερινή κατοικία των βασιλιάδων και Δουκών της Βαυαρίας. Το Nymphenburg περιλαμβάνει όχι μόνον το κυρίως παλάτι, αλλά και πολλά μουσεία, ένα πανέμορφο πάρκο και πολλά μικρότερα βασιλικά κτίρια κατά μήκος του πάρκου. Σαφώς με το πέρασμα των χρόνων, προστέθηκαν πολλά στοιχεία και πολλές νέες πτέρυγες. Το αρχικό και κύριο μέρος του παλατιού σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Augustino Barelli. Αργότερα, οι Joseph Effner, Enrico Yucalli και Antonio Viscardi πρόσθεσαν διάφορες γκαλερίες, 4 παβιγιόν, η Orangerie και το μοναστήρι στο βόρειο τμήμα του παλατιού. 

Ως προς το πάρκο του παλατιού, αυτό είναι 1,5 χμ. φαρδύ και 2 χμ. μακρύ. Αγάλματα που απεικονίζουν τους θεούς της αρχαιότητας, συντριβάνια, κανάλια, μία μεγάλη και μία μικρότερη λίμνη, ο ναός του Απόλλωνα και ο Βοτανικός Κήπος συνθέτουν την εικόνα του πάρκου. Επίσης, υπάρχουν και κάποια πρόσθετα κτίρια (μικρότερα παλάτια-καταφύγια), όπως το Badenburg, Amalienburg, Pagodenburg και το Magdalenenklause. [Στοιχεία από το Διαδίκτυο].






























Μετά την περιδιάβασή μας στους κήπους του Νύμφεμπουργκ, ώρα να εισέλθουμε εντός! Θα εκπλαγείτε με την ωραιότητα των αναγεννησιακών τόνων! 
Αύριο η συνέχεια!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails