© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η Διονυσία Μούσουρα-Τσουκαλά διαβάζει το διήγημά της "Αφιέρωμα στη Μάνα μου" [video]

Ήταν τέλος του Αλωνάρη του 2013, όταν η έγκριτη διηγηματογράφος Διονυσία Μούσουρα-Τσουκαλά έκανε διακοπές στο γενέθλιο χωριό της, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, προερχόμενη από τη Μελβούρνη της μακρινής Αυστραλίας, όπου έχει μεταφυτευθεί από δεκαετίες και ζει μόνιμα με την οικογένειά της. Ευγενικά φερόμενη δέχτηκε τότε να μαγνητοσκοπηθούν από το πολυπεριοδικό μας ορισμένα κείμενα και ποιήματά της, στο πλαίσιο του Οπτικοακουστικού Αρχείου Ζακυνθίων Δημιουργών, που έχουμε ιδρύσει και λειτουργούμε από ετών! 

Ανάμεσα στα διάφορα άλλα δεν παρέλειψε να διαβάσει μπροστά στην κάμερά μας κάτι που να αναφέρεται στη Μάνα της, την αείμνηστη παπαδιά Χρυσή Μούσουρα, ένα κείμενο που είχε παλαιότερα πρωτοδημοσιευτεί (στις 17 Μαρτίου 2008) στο Νυχθημερόν, την εκκλησιαστική δηλαδή εκδοχή του ηλεκτρονικού περιοδικού μας, όπου η Διονυσία κρατά και συντηρεί μια μηνιαία ειδική στήλη, όπου αποτυπώνει χρυσόπικρες αναμνήσεις και νοσταλγίες της! 

Ιδιαίτερα συγκινημένη η φίλη μας, έμπειρη στον χειρισμό των μύχιων συναισθημάτων, αποτίει και αυτή -όπως όλοι μας, άλλωστε- φόρο τιμής και αγάπης προς το πανίερο και λατρεμένο πρόσωπο, που μας έφερε από το τίποτα στο είναι της Ζωής! Αυτό, λοιπόν, το βίντεο το είχαμε "φυλάξει" για σήμερα,  ημέρα κατά την οποία η παγκόσμια κοινότητα έχει ονομάσει Ημέρα της Μητέρας

Θεωρούμε ότι αξίζει να παρακολουθήσετε την Διονυσία Μούσουρα-Τσουκαλά να ξεδιπλώνει την δακρυσμένη ψυχή της και ν' ανάβει αγνό λιβανωτό στη Μάνα της, εντέλει όμως την κάθε Μάνα του κόσμου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails