© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Έκθεση στο Μουσείο Met της Νέας Υόρκη, με δωρεά του "Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος"


Στις 22 Σεπτεμβρίου ανοίγει για το κοινό στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης (Met) η έκθεση-ορόσημο, με τίτλο «Από την Ασσυρία στην Ιβηρία: Διασχίζοντας ηπείρους στην αυγή της Κλασικής Εποχής», η οποία περιλαμβάνει εκθέματα τέχνης της πρώτης χιλιετίας π.Χ. από τη Μέση Ανατολή έως τη Δυτική Ευρώπη.

Η έκθεση πραγματοποιείται με δωρεά, μεταξύ άλλων, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η έκθεση, θα ανιχνεύσει τις βαθιές ρίζες της αλληλεπίδρασης μεταξύ της αρχαίας Εγγύς Ανατολής και των εδαφών κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου, καθώς και την επίδρασή τους στις καλλιτεχνικές παραδόσεις που αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Θα γίνουν επίσης, παραλληλισμοί μεταξύ των έργων της έκθεσης και των έργων της μόνιμης συλλογής του Μουσείου, στο Τμήμα Τέχνης της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής.

Η έκθεση θα συνοδεύεται από έναν πλούσια εικονογραφημένο κατάλογο, κατάλληλο για φοιτητές και ακαδημαϊκούς, αλλά και για το ευρύ κοινό.

Η έκθεση θα παρουσιάζεται και στην ιστοσελίδα του Μουσείου, στη διεύθυνση www.metmuseum.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails