© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Νέα Σειρά Διαλέξεων " Ο Ιωάννης Καποδίστριας συναντά την Ιστορία"


Μετά τη μεγάλη επιτυχία τής σειράς Σκέψεις για τον Καποδίστρια, που σύντομα θα υπάρξει και η έκδοσή της, η "Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια" ξεκινά στις 24 Οκτωβρίου μία νέα σειρά διαλέξεων με τίτλο Ο Ιωάννης Καποδίστριας συναντά την Ιστορία, σε συνεργασία πάντα με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών- Ίδρυμα Βούρου- Ευταξία.

Τα θέματα που επιλέχθηκαν από το Δ.Σ. της Εταιρείας είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό. Καθηγητές Πανεπιστημίων, Διπλωμάτες, Πολιτικοί Επιστήμονες, Συγγραφείς θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις σε ιδιαίτερα θέματα, αναλύοντας με αντικειμενικό τρόπο τη σκέψη του Ιωάννη Καποδίστρια, τις διπλωματικές και πολιτικές κινήσεις του, αλλά και το περιβάλλον της εποχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Επελέγη ένα διαφορετικό μοντέλο γι' αυτή τη σειρά των διαλέξεων. Κάθε φορά ένας έμπειρος συντονιστής, μετά τη σύντομου χρόνου αρχική τοποθέτηση του Ομιλητή, θα συζητά μαζί του και στη συνέχεια θα δώσει αρκετό χρόνο στο κοινό για ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Έτσι η συζήτηση που προκαλείται, θα κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον.

Πρώτος Ομιλητής ο κ. Γεώργιος Γεωργής - Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας Νεώτερου Ελληνισμού Πανεπιστημίου Κύπρου και τ. Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, με θέμα: «Η Ανατολική Πολιτική του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. Η προσπάθειά του για εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, ώρα 19:30, Αριστείδου 6 / 7ος όροφος, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα. Σημειωτέον ότι, με την ολοκλήρωση της σειράς τον Ιούνιο του 2015, θα διανεμηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails