© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

«Ποίηση και Προσευχή». Η Ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, κατά την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης [video]


Πραγματοποιήθηκε -ως γνωστόν- την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, στο «Σπίτι του Πολιτισμού» της παλαιάς πόλεως του Ρέθυμνου, η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού σε Επίτιμο Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο κ. Στυλιανός, για λόγους υγείας, δεν παρέστη στην εκδήλωση, όμως απέστειλε σε οπτικοακουστικό ψηφιακό δίσκο τόσο τις ευχαριστίες του όσο και την ομιλία του με τίτλο «Ποίηση και Προσευχή». Το σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να ξαναδείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Αυτές τις ημέρες είχαμε την εξαιρετική τιμή να λάβουμε, από τον ίδιο τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Στυλιανό, μάλιστα δε με θερμή αφιέρωση, το dvd της ανωτέρω Ομιλίας της Επιτιμίας του. Σπεύδουμε να την δημοσιοποιήσουμε εδώ "στον ίσκιο του Ήσκιου", μέσω του καναλιού μας στο YouTube, διατηρώντας τη βεβαιότητα ότι αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην παρακολούθηση της υψιπετούς πνευματικής φυσιογνωμίας και ποιητικής παραγωγής του σπουδαίου Κρητικού Ποιητή Αρχιεπισκόπου Σ. Σ. Χαρκιανάκι, όπως είναι γνωστός στην Ελληνική Γραμματεία ο τιμηθείς!
π. Π. Κ. 


1 σχόλιο:

Αναστασία Παππά είπε...

Γράφει σ'ενα ποιημα του ο Αρχιεπίσκοπος: "Αγάπη η μονη χωρις προϋποθέσεις προυποθεση" και "οσο πιο αλλιώτικος ο άλλος τοσο πιο εκπληκτικος".Aξιζει να ακούσετε την ομιλία.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails