© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Νύξεις-Ανοίξεις {2η ομάδα, α΄ ποίημα}

[Μια ομάδα εννέα πολύ μικρών ποιημάτων, υπό τον τίτλο "Νύξεις-Ανοίξεις" έγραψα το 2001. Πρωτοδημοσιεύτηκαν στην ποιητική συλλογή μου Της αγάπης μέγας χορηγός (2003) και οριστικά στον συγκεντρωτικό τόμο Καμένες πεταλούδες (2010). Εσείς, αν δεν έχετε τα βιλία, μπορείτε να τα αναγνώσετε ΕΔΩ
          Επειδή οι βόλτες μου στην ολάνθιστη ύπαιθρο της Ζακύνθου έχουν και την έννοια αφενός μεν της φωτοαποτύπωσης τού ανθηρού περίγυρου, αφετέρου δε της ποιητικής πρόσληψής του, άρχομαι σήμερα κάποιων ανοιξιάτικων φωτο-ποιημάτων, με γενικό τίτλο "Νύξεις-Ανοίξεις (2η ομάδα)", δημοσιευόμενων υπό την επήρεια της πρώτης συγκίνησης. Στο μέλλον ασφαλώς θα ξανακοιταχθούν!... Ελπίζω να έχουμε γονιμότητα, εσείς κι εγώ, ώστε να μετάσχουμε στην ευωδία των χρωμάτων και αυτής της πανΆνοιξης, που διάγουμε ολοένα! 
          π. Π. Κ.]


Όλες μεριμνούν 
άνοιξη να ρουφήξουν 
οι ανθοστιγμές. 
Ο χρόνος εξαντλείται 
αφού μας εξαντλήσει. 

[π. Παναγιώτης Καποδίστριας, Μπανάτο Ζακύνθου 4.5.2015]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails