© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Σύντομο πέρασμα από την πόλη Nelspruit της South Africa {1ο μέρος}

Ταξίδεψε και φωτο-αποτύπωσε ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας




















Η πόλη Nelspruit, με πληθυσμό 58.672 κατοίκους (το 2011) βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Νοτίου Αφρικής. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Mpumalanga επαρχίας. Βρίσκεται στον ποταμό Crocodile, περίπου 110 χιλιόμετρα (68 μίλια) από τα δυτικά σύνορα της Νοτίου Αφρικής προς και από τη Μοζαμβίκη και 330 χιλιόμετρα (210 μίλια) ανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ. 

Η πόλη είναι επίσης γνωστή με την ονομασία αυτή Μπομπέλα. Ιδρύθηκε το 1895 από τρία αδέλφια της οικογένειας Nel που βοσκούσαν τα ζώα τους στην περιοχή αυτήν κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το Nelspruit διαθέτει υγρό υποτροπικό κλίμα, με ήπιους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Λόγω του υψομέτρου, τα καλοκαίρια δεν είναι τόσο ζεστό, όπως θα περίμενε κανείς. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και κάπως υγρά, με πλήρη καθίζηση. Οι χειμώνες στην πόλη είναι ξηροί, με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και ψυχρές θερμοκρασίες τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails