© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Έκθεση Ζωγραφικής Π. Τέτση στο ΚΠΙΣΝ - “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”


Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζουοργανώνουν την έκθεση «Φως και χρώμα ελληνικό στη ζωγραφική του Τέτση», στο πλαίσιο των τετραήμερων, ανοιχτών στο κοινό, εκδηλώσεων με τίτλο «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο».

Η έκθεση παρουσιάζει 35 αντιπροσωπευτικά έργα του Υδραίου ζωγράφου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τα οποία προέρχονται κυρίως από τη μεγάλη δωρεά του καλλιτέχνη προς την Εθνική Πινακοθήκη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η μνημειώδης σύνθεση της «Λαïκής αγοράς», καθώς και οι τελευταίοι επιβλητικοί  πίνακες του αείμνηστου καλλιτέχνη με τα ανεμοδαρμένα ελληνικά ακρογιάλια.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα έργα του ζωγράφου, από 23 έως και 26 Ιουνίου στο πλαίσιο των ανοιχτών εκδηλώσεων “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”, αλλά και μέχρι τις 31 Ιουλίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο ΚΠΙΣΝ.

Ενδεικτικές φωτογραφίες των έργων που θα εκτεθούν θα βρείτε στο https://we.tl/TIgbSvyuV4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails