© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών διοργανώνει 2η διημερίδα για την ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία


Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών [Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη] του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τον προφορικό λόγο και του ερευνητικού προγράμματος Γλωσσική Διεπίδραση και Ανάλυση Συνομιλίας, διοργανώνει τη δεύτερη διημερίδα για την ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία στις 13-14 Οκτωβρίου 2016, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., στη Θεσσαλονίκη. Αντικείμενο της εφετινής διημερίδας είναι οι Ερωτήσεις-απαντήσεις στην Προφορική Επικοινωνία. 

Στόχος της διημερίδας είναι να εξετάσει συστηματικά όψεις της βασικής αλληλουχίας της ερωταπόκρισης σε καθημερινές ή και θεσμικές περιστάσεις επικοινωνίας. Επιπλέον, η εφετινή διημερίδα προγραμματίζεται να φιλοξενήσει και μια συνεδρία αφιερωμένη στο ζεύγος ερώτηση-απάντηση σε άλλες γλώσσες, ώστε τα ελληνικά δεδομένα να ενταχθούν στη διαγλωσσική συζήτηση των ερωταποκρίσεων από την οπτική της γλωσσικής διεπίδρασης. Προσκεκλημένη ομιλήτρια της διημερίδας είναι η κ. Marja-Leena Sorjonen, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι και Διευθύντρια του Φινλανδικού Κέντρου Αριστείας για τη Διϋποκειμενικότητα και τη Διεπίδραση. 

Συμμετοχή
Το δικαίωμα συμμετοχής έχει οριστεί στα 30€ (για φοιτητές/τριες 10€). Το ποσό αυτό καταβάλλεται την ημέρα της εγγραφής στη διημερίδα. Κατά τη λήξη της διημερίδας θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. 

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, γρ. 418, Nέο Kτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, Α.Π. 

E‐mail: GR-TiI_ins@phil.auth.gr
Τηλ: ++30 2310 997128 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου από τον σύνδεσμο: http://www.auth.gr/video/21539

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails