© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Μνήμη του ζωγράφου Σπύρου Αλαμάνου (1947-2011) στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών



Το Δ.Σ. της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών με τη συμπλήρωση πέντε ετών απουσίας του ζωγράφου ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΑΜΑΝΟΥ (1947 – 18 Ιουλίου 2011) διοργανώνει εκδήλωση μνήμης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20.00, στο Μουσείο Σολωμού. Θα μιλήσουν, με προβολή εικόνων: α) Ο Κώστας Σουέρεφ, με θέμα: Σπύρου Αλαμάνου εικαστικός λόγος, και β) Ο Δημήτρης Κονιδάρης, με θέμα: Ο Σπύρος Αλαμάνος καθ’ υπαγόρευση.

Με την εκδήλωση αυτή θα θυμηθούμε τον ιδιοφυή σημαντικό εικαστικό καλλιτέχνη, το πολυσχιδές και πολύπλευρο έργο του, τις πολλές τεχνικές και την εκπληκτική θεματολογία του, θα θυμηθούμε όμως επίσης και τον άνθρωπο. Έναν ζωγράφο-παραμυθά (παρηγορητή), αλλά κι έναν διανοούμενο με εμφάνιση ανέμελη, όπου από το στέκι του περνούσε όλη σχεδόν η Κέρκυρα: νέοι και νέες ζωγράφοι, φοιτητές και φοιτήτριες, ομότεχνοι, συγγραφείς και διανοούμενοι, δάσκαλοι, καθηγητές όλων των βαθμίδων, ζευγάρια, ηλικιωμένοι, επιστήμονες, υπάλληλοι, εργάτες, καταστηματάρχες και νοικοκυρές από τις γύρω περιοχές, Κερκυραίοι της διασποράς όταν έρχονταν στο νησί, ταξιδιώτες που έφθαναν στην Κέρκυρα και ήθελαν να γνωρίσουν τον ζωγράφο ή ξενιτεμένοι που ήθελαν να τον συναντήσουν. Κι είχε για όλους να δώσει κάτι. Στην κηδεία του είχε χειροκροτηθεί, πράγμα σπάνιο για την Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails