© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Άκρως επιτυχημένο το Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου «Αληθώς» εν Βανάτω της Ζακύνθου
































































Άκρως επιτυχημένη ήταν η εορταστική προ-χριστουγεννιάτικη εκδήλωση -3η εκδήλωση του στ΄ εφετινού κύκλου δράσεων- του Μορφωτικού Κέντρου «Αληθώς», η οποία πραγματοποιήθηκε στον περικαλλή Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, το βράδυ του Σαββάτου, 10 Δεκεμβρίου 2016, με γενικό τίτλο «Παιδίον νέον, ο προ αιώνων Θεός».

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο Καθηγούμενος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης, Ο Καθηγούμενος της Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Λαυρεώτης, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Ζ. Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης, ευάριθμοι Ιερείς και Διάκονοι, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρος Καμπίτσης, ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας, ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης, καθώς επίσης και πλήθος λαού όλων των ηλικιών, πιστοί θιασώτες όλοι του «Αληθώς».

Εισαγωγικά της βραδιάς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, με τη γνώριμη γλυκύτητα και γλαφυρότητά του, ανέπτυξε το επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα: «Πώς το “μυστήριον ξένον” της Θείας Ενανθρωπήσεως μπορεί να κατανοηθεί και προσληφθεί από τον σύγχρονο άνθρωπο». Ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα ακόλουθα:

«Ο Χριστός μας δεν προβάλλεται, ούτε επιβάλλεται. Είναι όπως τον βλέπουμε στη φάτνη, ένα αθώο νήπιο, ένα μικρό παιδί, που έρχεται όταν το καλούμε και φεύγει όταν το διώχνουμε. Έλκεται από την αγάπη, τη συμπόνια, τη φιλανθρωπία, την ελεημοσύνη, την ανιδιοτέλεια, τη συγχωρητικότητα, την παρηγορία, την ταπείνωση, την αυταπάρνηση και τη θυσία. Απωθείται από τον εγωισμό, την υπερηφάνεια, την ιδιοτέλεια, το μίσος, την ζήλεια, τον φθόνο και την κατάκριση. Προσκαλείται να εισέλθει μέσα μας, όποτε το θελήσουμε, μέσα από το μυστήριο της θείας εξομολογήσεως, που καθαρίζει την καρδιά. Ενθρονίζεται στην ψυχή και το σώμα και σε όλη μας την ύπαρξη μέσα από το ιερό Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, το οποίο φέρνει την καλή αλλοίωση και μας καθιστά δοχεία του Αγίου Πνεύματος.»

Ακολούθως και για το υπόλοιπο της εκδήλωσης, έλαβε χώρα Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο, κατά την διάρκεια του οποίου η νεοσύστατη και πολλά υποσχόμενη Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου “Κ. Μεϊντάνης και Θ. Καραμπιπέρης” παρουσίασε τα μουσικά επιτεύγματα των ταλαντούχων παιδιών που συμμετείχαν, μες από δημοφιλέστατα ακούσματα από το κλασικό ρεπερτόριο και όχι μόνον, κλείνοντας την εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. Δάσκαλοι και μαθητευόμενοι καταχειροκροτήθηκαν από το ενθουσιώδες και κατευχαριστημένο κοινό.

Τέλος, ο υπεύθυνος του «Αληθώς», Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, αφού ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους, αφιέρωσε την εκδήλωση σε έναν αλησμόνητο φίλο και συνεργάτη του Μορφωτικού Κέντρου, τον βετεράνο πολεμικό ανταποκριτή Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- “πέταξε πρόωρα στην Αιωνιότητα” (+12.11.2016).
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails