© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

«Μυστικά Τοπία». Νέα έκθεση ζωγραφικής του Μπάμπη Πυλαρινού


Μπάμπης Πυλαρινός
Έκθεση ζωγραφικής

Μυστικά Τοπία

27 Απριλίου έως 10 Μαΐου 2017

Εγκαίνια στο ατελιέ την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 8

Πλατεία Μητροπόλεως 11
(πίσω από το ιερό της Μητρόπολης Αθηνών)

Τα Μυστικά Τοπία είναι μέρη υποβλητικά, όπου αισθάνεσαι έναν ηλεκτρισμό, σε μαγεύουν, σε καθηλώνουν. Μερικά τοπία από αυτά έχουν κάτι από την ελληνικότητα που οραματίστηκε η γενιά του ’30. Παλιά καφενεία ή παραλιακά κεντράκια που έχει ζωγραφίσει ο Γιάννης Τσαρούχης, γειτονιές της Αθήνας του Σπύρου Βασιλείου.  Άλλα πάλι τοπία είναι τόσο συνηθισμένα, αλλά όταν τα βλέπεις στα έργα αυτά, γίνονται μυθικά-μυστικά, καθαγιάζονται, όπως μια συνηθισμένη πολυκατοικία στου Ζωγράφου, χτισμένη γύρω στο 1970, με κεραίες, ηλιακούς, δώμα, παράθυρο στον ακάλυπτο. 

 Τα έργα της σειράς Μυστικά Τοπία ίσως δεν είναι πια τόσο χαρούμενα όπως παλιότερα έργα του ζωγράφου. Οι  στίχοι του Γιώργου Σεφέρη στο ποίημα «Τελευταίος Σταθμός» περιγράφουν την ατμόσφαιρά τους:

«…

ο άνθρωπος είναι μαλακός, ένα δεμάτι χόρτο∙

χείλια και δάκτυλα που λαχταρούν ένα άσπρο στήθος

μάτια που μισοκλείνουν στο λαμπύρισμα της μέρας

…»

 Η συνέχεια στο ατελιέ του ζωγράφου, στην έκθεση Μυστικά τοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails