© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών






Την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας) επισκέφθηκε το απόγευμα της 21ης Μαΐου 2017, εκτός επισήμου προγράμματος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς είχε παρευρεθεί αυτή την ημέρα στην Κέρκυρα για την επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου. Τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Περικλής Παγκράτης, και μέλη του Δ.Σ. (Δημήτρης Κονιδάρης, Λουκιανός Ζαμίτ, Κώστας Λιντοβόης, Νικολαΐς Πέννα).

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος προσφωνήθηκε από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, απηύθυνε χαιρετισμό, ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου, και δέχτηκε, ως ελάχιστη προσφορά για την ύψιστη τιμή που επιφύλαξε στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, τους δύο πρώτους τόμους των Πρακτικών του Ι΄ Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου, καθώς και το σχετικό μετάλλιο, που είχε κατασκευαστεί το 2014 για την επέτειο των 100 ετών από την έναρξη των Πανιονίων Συνεδρίων. Εκτός αυτών, ο πρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών δήλωσε ότι η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών θα αποστείλει στην προεδρία τους εννέα ογκώδεις τόμους του Αρχείου Καποδίστρια.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε και στο Βιβλίο Επισκεπτών: «Στην Ιερή Μνήμη του Εθνικού μας Ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, για να μας εμπνέει και να μας διδάσκει το Εθνικό Χρέος στους χαλεπούς σημερινούς καιρούς για τον Τόπο μας και τον Λαό μας. 21-5-2017. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails