© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Φωτογραφικός διαγωνισμός, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τα Public

Τα Public, το μεγαλύτερο πολυκατάστημα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, συνεχίζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το φωτογραφικό διαγωνισμό για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, Public Moments Awards.

Ο θεσμός των Public Moments Awards 2017, ανανεώνεται και προσκαλεί τους λάτρεις της φωτογραφίας να καταθέσουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους και να διεκδικήσουν σημαντικά φωτογραφικά δώρα.
  • Εάν είσαι επαγγελματίας, μπορείς να ανεβάσεις portfolio φωτογραφιών τις οποίες έχεις τραβήξει, χρησιμοποιώντας τη δική σου φωτογραφική μηχανή, συμμετέχοντας έτσι σε 6 θεματικές κατηγορίες (3 εκ των οποίων θα ανακοινωθούν στη πορεία του διαγωνισμού)
  • Αν είσαι καθημερινός χρήστης, μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες τις οποίες έχεις τραβήξει χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σου smartphone.

Oι επαγγελματίες φωτογράφοι θα παρουσιάσουν το έργο τους στη φετινή κριτική επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι Γιάννης Μπεχράκης (Πρόεδρος), Θανάσης Σταυράκης και Θοδωρής Μάρκου, ενώ οι καλύτερες φωτογραφίες των ερασιτεχνών φωτογράφων με το κινητό θα αναδειχτούν από το κοινό.

Ο Γιάννης Μπεχράκης δήλωσε σχετικά με το διαγωνισμό «Τα Public έδωσαν μία νέα πνοή στη φωτογραφική κοινότητα της Ελλάδας, ξεκινώντας τον θεσμό Public Moments Awards που ενώνει επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους. Η περσινή διοργάνωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του φωτογραφικού κοινού της χώρας, αναδεικνύοντας μοναδικά ταλέντα. Το 2017, ο διαγωνισμός έρχεται με πολλές αλλαγές και καινοτομίες, και έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας θεσμός που ενώνει όλους τους Έλληνες φωτογράφους και αναδεικνύει τις καθημερινές στιγμές που αξίζουν να αποτυπωθούν από τον καθένα μας.»

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για πρώτη φορά το 2016, όπου περισσότεροι από 50.000 φωτογράφοι αποτύπωσαν τη δική τους Κυριακή, και μας ταξίδεψαν όλους με τις υπέροχες φωτογραφίες τους, που απεικόνιζαν αστικά και φυσικά τοπία καθώς και εμπνευσμένα πορτρέτα. Ο περσινός διαγωνισμός συγκέντρωσε περισσότερες από 65.000 φωτογραφίες και βίντεο, οι οποίες κρίθηκαν από το κοινό και την επιτροπή.


Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο, τον τρόπο συμμετοχής και τις ημερομηνίες του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σύντομα στο www.Publicmoments.gr και στο Public Blog. Μείνετε συντονισμένοι!

Οι φετινοί κριτές

Γιάννης Μπεχράκης
Πρόεδρος κριτικής επιτροπής
Ο πολυβραβευμένος Φωτογράφος του Reuters!

O βραβευμένος με Pulitzer και ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως Έλληνας φωτορεπόρτερ εργάστηκε ως Chief Photographer στο πρακτορείο Reuters για σχεδόν 30 χρόνια και έχει καλύψει μερικά από τα πλέον σημαντικά γεγονότα παγκοσμίως, ενώ είναι “Πρέσβης” του φωτογραφικού τμήματος του REUTERS διεθνώς. Από το 2017 κατέχει τη θέση του Senior Editor, Special Projects, από τους πλέον ηγετικούς ρόλους στο πρακτορείο. Κάνει συχνά διαλέξεις και workshops σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του, συγκαταλέγονται ο τίτλος του Ευρωπαίου Φωτορεπόρτερ της Χρονιάς από τη Fujifilm (τρεις φορές), από τοWorld Press Photo, POYi του Missouri University (δυο φορές) China International Photo Awards (πέντε φορές), Overseas Press Club of America, Normandy Bayeux Awards για πολεμικούς ανταποκριτές (τρεις φορές) και ήταν ο πρώτος νικητής του Days in Japan to 2015-16. Ανακηρύχτηκε φωτορεπόρτερ της χρονιάς (2015) από τον Guardian και το REUTERS.

Θανάσης Σταυράκης
Φωτογράφος

Ο Θανάσης Σταυράκης είναι φωτορεπόρτερ, προϊστάμενος των φωτογραφικών τμημάτων για την Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Σκόπια του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων ASSOCIATED PRESS.  Στην εικοσιπεντάχρονη καριέρα του εργάστηκε σε ελληνικά έντυπα και πρακτορεία. Έχει καλύψει μεγάλα αθλητικά γεγονότα (Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, Ολυμπιακούς Αγώνες, Φόρμουλα 1) αλλά και κοινωνικές αναταραχές σε πολυάριθμες διεθνείς αποστολές του. Έχει εκδώσει τρία λευκώματα.


Θοδωρής Μάρκου
Φωτογράφος

Ο Θοδωρής ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2006. Έχει καλύψει φωτογραφικά εκατοντάδες συναυλίες, φεστιβάλ και events, ενώ τα πορτραίτα που αρέσκεται να κάνει έχουν εμφανιστεί σε διάφορα lifestyle περιοδικά και sites. Η αγάπη του για το ελληνικό ανεξερεύνητο τοπίο τον έχει οδηγήσει σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, και σε δυο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας με σχετική θεματολογία. Παρ’ όλο που ζει στην ψηφιακή εποχή, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην αναλογική φωτογραφία. Από το 2014 έχει μπει στο χώρο της διαφήμισης και της κινούμενης εικόνας. Αρθρογραφεί στο περιοδικό Φωτογράφος εδώ και μια πενταετία, και διδάσκει σεμινάρια φωτογραφίας που διοργανώνονται από τα Public.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails