© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

"Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών" 2017 για το μουσικό έργο της Εύας Πάλμερ Σικελιανού


Το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος) συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην μεγάλη διοργάνωση "Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών" 2017, το οποίο φέτος έχει κεντρικό θέμα "Η Γυναίκα στην Ευρώπη". 

Το "Πολύτροπον" θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το άγνωστο στους πολλούς μουσικό έργο της Εύας Πάλμερ-Σικελιανού, συζύγου του ποιητή Άγγελου Σικελιανού και συνδιοργανώτριας των περίφημων «Δελφικών Γιορτών». 

Η Εύα Πάλμερ-Σικελιανού ήταν Αμερικανίδα ερευνήτρια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, χορογράφος και ιστορικός του χορού, με σπουδαίο έργο στην προαγωγή του ελληνικού χορού, θεάτρου, μουσικής καθώς και της υφαντικής τέχνης. Επίσης γνώριζε βυζαντινή μουσική και συνέθεσε πολλά βυζαντινότροπα κομμάτια ακόμα και στα αγγλικά. 

Εύα Πάλμερ-Σικελιανού
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, 9.30 μ.μ. 
Αγγέλων Βήμα, φουαγιέ, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Μουσικά έργα της Εύας Πάλμερ-Σικελιανού και έργα του Λεωνίδα Κανάρη (αφιερωμένα - α' εκτέλεση). 
Ιουλίτα Ηλιοπούλου – αφήγηση 
Δάφνη Πανουργιά - τραγούδι 
Ευτυχία Δημητρακοπούλου – φλάουτο & τραγούδι 
Μάριος Καζάς – πιάνο 
Roni Bou Saba – τραγούδι στα Αραβικά 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος - τραγούδι, εισήγηση, γενική επιμέλεια. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται και με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από τις πρώτες Δελφικές Γιορτές (1927-2017, τις οποίες αναβίωσε με τον σύζυγό της Άγγελο Σικελιανό) και τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την άφιξή της στην Ελλάδα (1907-2017).

Αφίσα εκδήλωσης: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails