© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Δια-δικτύωση των Μουσείων Σολωμού Ζακύνθου και Κερκύρας


Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχοντας στον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων -18 Μαΐου, που για την φετινή χρονιά έχει ως θέμα του: «Μουσεία και δια(δίκτυα). Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, σε συνεργασία με την Ομάδα Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Κατεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Ζακύνθου, θα πραγματοποιήσει τη δράση «Connected Museums – Live Museums».

Με τη δράση αυτή, θα συνδεθούν με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, τα Μουσεία Σολωμού, Κερκύρας και Ζακύνθου και θα γίνει ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση των εκθέσεων και των συλλογών τους. Θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να περιηγηθούν διαδικτυακά στους εκθεσιακούς χώρους και με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα αναπτυχθεί η στενότερη συνεργασία που θα φέρει πιο κοντά τα δύο Μουσεία, που ενώνει η εμβληματική μορφή του Εθνικού Ποιητή, που έζησε και αγάπησε και τα δύο νησιά.

Σας περιμένουμε όλους να επισκεφτείτε το Μουσείο μας και να συνδεθείτε με την άλλη πλευρά του Ιονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails