© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Επιτυχής η βραδιά προς τιμήν του Νικ. Βαρβιάνη (1898-1980), "Ιππότη των ερειπίων" της Ζακύνθου


Το βράδυ της Κυριακής, 21ης Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και τη συμμετοχή ικανού ακροατηρίου, εκ μέρους του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, το προαναγγελθέν αφιέρωμα στον Νικόλαο Βαρβιάνη (1898-1980), με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 120 χρόνων από τη γέννησή του. 
     Σημειωτέον ότι ο τιμώμενος υπήρξε εκείνος που με αυταπάρνηση διέσωσε όσους πολιτισμικούς θησαυρούς κατόρθωσε από τη φοβερή Σεισμοπυρκαγιά του 1953, μεταξύ των οποίων τα κυριότατα: Τα χειρόγραφα του Διονυσίου Σολωμού!
     Στην εκδήλωση ομίλησε εμπνευσμένα ο φιλόλογος Γιώργος Φιορεντίνος με θέμα "Ο Νικόλαος Βαρβιάνης και η Ζάκυνθος", ενώ προλόγισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ιωάννης Στεφ. Παπαδάτος, Δικηγόρος. 
     Ακολούθως, ο καλός και έγκριτος πιανίστας Διονύσης Σεμιτέκολος απέδωσε μουσικά κομμάτια του Παύλου Καρρέρ.
























[Φωτογραφίες: Παναγιώτης Χιώνης]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails