© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Επίσκεψη στην έκθεση «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο», στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο


Φωτο-ξενάγηση: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας


Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο φιλοξενεί από τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 την περιοδική ψηφιακή έκθεση προηγμένης τεχνολογίας «Ο Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο  και το έργο».

Το εμβληματικό έργο της συντήρησης και της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τη Διεπιστημονική Ομάδα του Ε.Μ.Π. που είχε την επιστημονική ευθύνη του έργου σε συνεργασία με το National Geographic και παραδόθηκε στις τρεις Χριστιανικές Κοινότητες, Φύλακες του Παναγίου Τάφου, τον Μάρτιο 2017, αναδεικνύεται στην πρωτοποριακή τρισδιάστατη ψηφιακή αυτή έκθεση, η οποία αποτελείται από δύο μέρη. 

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η ομόλογη έκθεση του National Geographic Society (NG), όπως έχει διατεθεί στο Ε.Μ.Π. από τον επιμελητή της και Αρχαιολόγο του National Geographic Society κ. Fredrik Hiebert και την διευθύντρια του μουσείου του National Geographic κα. Kathryn Keane. 

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα δεδομένα που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Διεπιστημονική Ομάδα του Ε.Μ.Π. κατά τη διάρκεια του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου, ιδιαίτερα δε, τα ευρήματα που προέκυψαν αφού άνοιξε ο Πανάγιος Τάφος για πρώτη φορά μετά από πέντε αιώνες. 

Η διαδραστική χρήση νέων τεχνολογιών «μεταφέρει» νοητά το κοινό στα Ιεροσόλυμα, στο Ναό της Αναστάσεως και του επιτρέπει να «δει από κοντά» το μνημείο, τις εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου και την ανάδειξη των αξιών του Παναγίου Τάφου. 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας και διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, την αρωγή της Βουλής των Ελλήνων,  τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄ και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διεπιστημονική Ομάδα Ε.Μ.Π.:
•    Ομ. Καθ. Εμμ. Κορρές 
•    Καθ. Α. Γεωργόπουλος
•    Καθ. K. Σπυράκος
•    Επικ. Καθ. Χ. Μουζάκη
Επιστημονικά υπεύθυνη: 
•    Καθ. Α. Μοροπούλου.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Μαΐου 2018 έως 31 Ιανουαρίου 2019.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή 09:00 - 16:00, Δευτέρα κλειστό.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails