© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Επιτυχής η "Ανατολή ανατολών", η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Κέντρου Λόγου "Αληθώς"


Επιτυχέστατη κι εξαίσια ήταν η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μορφωτικού Κέντρου λόγου "Αληθώς", η οποία πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από κόσμο Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω της Ζακύνθου, το βράδυ της Παρασκευής, 28ης Δεκεμβρίου 2018, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο "Ανατολή ανατολών". Επρόκειτο για την 3η εκδήλωση του η΄ κύκλου δράσεων του Κέντρου, αφιερωμένη στον λειτουργικό κύκλο του Δωδεκαημέρου, κυρίως στη "μητρόπολη των εορτών", δηλαδή τα Χριστούγεννα.

Μεταξύ των επισήμων, οι οποίοι ευγενώς παρέστησαν στη γιορταστική αυτή σύναξη, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο κ. Θοδωρής Καμπίτσης εκ προσώπου του κ. Αντιπεριφερειάρχη, ο πρώην Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Λιάσκος, η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χριστίνα Τετράδη, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου κ. Ελένη Παπασταύρου - Βυζαντινολόγος, η Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Κατερίνα Δεμέτη - Αρχαιολόγος και πολλοί άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης.

Στο πρώτο μέρος ομίλησε θαυμάσια ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κεφαλληνός (πτ. Ελληνικού Πολιτισμού ΕΑΠ και πτ. Θεολογίας ΑΠΘ), με θέμα: "Η επανάσταση της Σάρκωσης του Λόγου του Θεού - δυνατότητα ανάστασης του ανθρώπινου γένους".

Στο δεύτερο μέρος, η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία "Το όνειρο του παιδιού", υπό την διεύθυνση του μαέστρου και ιεροψάλτη κ. Δημήτρη Κάνδηλα, υπέροχα απέδωσε διάφορα ψαλτικά ακούσματα, που αφορούν στις πανίερες εορτές του Δωδεκαημέρου. Η βραδιά τέλειωσε με ζακυνθινά πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, με τη συνοδεία του ακορντεόν από τον κ. Κάνδηλα, όπως ακριβώς έκαναν οι πρόγονοί μας στην περιοχή, από σπίτι σε σπίτι περί τα μέσα του 20ού αιώνα.

Τον λόγο έλαβε, κλείνοντας την όλη εκδήλωση, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, μαζί με τις εόρτιες ευχές που απηύθυνε, έψαλε μιαν άλλη εκδοχή Καλάντων της Πρωτοχρονιάς.


[Την ανωτέρω φωτοθήκη συνέθεσε και ευγενώς μάς απέστειλε ο Ζακύνθιος π. Διονύσιος Κλάδης από τα Τρίκαλα. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails