© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Φωτο-κλικ στην έκθεση «Όπυ Ζούνη: Σε Πρώτο Πρόσωπο»

Πήγε και φωτο-απο-τύπωσε ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 




























Το Μουσείο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εγκαινίασε την έκθεση «Όπυ Ζούνη: Σε Πρώτο Πρόσωπο», την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019.

Το έργο της Όπυς Ζούνη αποτελεί γνήσια έκφραση της γεωμετρικής αφαίρεσης, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της Ιστορίας της Τέχνης στη χώρα μας. Η έκθεση «Όπυ Ζούνη: Σε Πρώτο Πρόσωπο» φιλοδοξεί να παρουσιάσει επιλεγμένα έργα της καλλιτέχνιδας, τα οποία ερμηνεύονται με τα ίδια της τα λόγια, έτσι όπως αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύπλευρης ζωής της.

Το έργο της παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και μάλιστα στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ιστορία της θεμελίωσης της γνώσης και της έρευνας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η έρευνα και η μελέτη αποτελούν αναπόσπαστα κεφάλαια στην εξέλιξη του έργου της Όπυς Ζούνη, καθώς κάθε δημιουργία της ήταν το αποτέλεσμα βαθιάς παρατήρησης του χώρου και φιλοσοφικής γνώσης του γίγνεσθαι.

Με την έκθεση «Όπυ Ζούνη: Σε Πρώτο Πρόσωπο», ο επισκέπτης «βιώνει» τα εικαστικά της έργα μέσα από τη σκέψη και τα λόγια της ίδιας τη δημιουργού, χωρίς ενδιάμεσες παρεμβολές. Με αυτόν τον τρόπο τονίζεται και η αντιστοιχία των λόγων της με το έργο της, καθώς τα κείμενά της αποτελούν μια παρακαταθήκη παράλληλη με το εικαστικό της έργο.

Μουσείο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Θόλου 5, Πλάκα, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails