© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Το σπίτι των ονείρων μας βρίσκεται στο Νυμφαίο {1ο μέρος}


Ταξίδεψε, φωτο-αποτύπωσε και παρουσιάζει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ



Στα μέσα του Νοεμβρίου 2019 βρεθήκαμε στο σπίτι των ονείρων μας, στην αρχοντική κωμόπολη του Νυμφαίου Φλώρινας. Πρόκειται για την όντως παραμυθένια κατοικία του παπα-Γιάννη Ζέζιου και της συζύγου του Ηλέκτρας Πιπιάδου-Ζέζιου. 










Οι φωτο-αποτυπώσεις που ακολουθούν είναι ενδεικτικές της έκτακτης ομορφιάς που συναντήσαμε! Το κυριότερο είναι ότι τα πλείστα καλλιτεχνήματα του μακεδονίτικου αυτού αρχοντόσπιτου προέρχονται από τα χέρια του ίδιου του παπαΓιάννη, ο οποίος -εκτός από το λειτούργημα του Ιερέα- εργάζεται ως καλλιτέχνης του ξύλου, δημιουργός και συντηρητής επίπλων. Συν τοις άλλοις, διακοσμεί ζωγραφικά την κατοικία του, η οποία είναι ανοικτή για τους φίλους του! 


Η Πρεσβυτέρα του, η ευγενέστατη και γλυκύτατη Ηλέκτρα, έχοντας σπουδάσει μουσική και λογοτεχνία, ασχολείται συνάμα με την παραγωγή τοπικών προϊόντων, τη μαγειρική, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.


Έτσι, το ιερατικό αυτό ζεύγος, διάγει την καθημερινότητά του μες στην Καλοσύνη, τη Φιλικότητα, την Αγάπη, την Ποιότητα! Τουτέστιν, αυτό το σπιτικό (άνθρωποι και κτίριο) είναι για όλους μας ονειρικό και αξίζει να ξαναβρεθούμε εκεί, διότι απλά: έχει ψυχή!!!




Ακολουθεί το 2ο μέρος φωτο-αποτυπώσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails