© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Ως "λαμπάς η αιώνιος" της Ποίησης τιμήθηκε ο Κάλβος στη Ζάκυνθο, 150 χρόνια από τον θάνατο του


Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ 30/11/2019 η αφιερωματική εκδήλωσή - Εσπερίδα του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων για την συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατό του Ανδρέα Κάλβου (1792-1869) στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου.

Ύστερα από τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Ιωάννη Στεφ. Παπαδάτου, ο ιστορικός κ. Δημήτρης Αρβανιτάκης ανέπτυξε το θέμα «Ανδρέας Κάλβος. “Καθηγητής Γλωσσών και Μαθηματικών;”». Στη συνέχεια ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Μουσείου και φιλόλογος κ. Διονύσης Σέρρας, μίλησε με θέμα «Ο Ανδρέας Κάλβος και τα έργα του». Το συναυλιακό μέρος της βραδιάς ανέλαβε η Χορωδία «Το Όνειρο του Παιδιού», η οποία απέδωσε μελοποιημένη ποίηση για τον Κάλβο.

Τέλος τον λόγο πήρε η Διευθύντρια του Μουσείου κα Κατερίνα Δεμέτη, η οποία αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να θαυμάσουν το πορτραίτο του Ποιητή, ζωγραφισμένο από τον Χρήστο Ρουσεά το 1959, που δέσποζε στον χώρο της εκδήλωσης, το οποίο βγήκε από την μόνιμη έκθεση του Μουσείου για να εκτεθεί ειδικά την βραδιά της Εσπερίδας.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails