© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Μάσκες προστασίας από την Covid-19 με εικόνες από την πολιτιστική μας κληρονομιά

 
Υφασμάτινες μάσκες με εκτύπωση σχεδίων και φωτογραφιών με θέματα εμπνευσμένα από την πολιτιστική μας κληρονομιά, παρήγγειλε το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), «στο πλαίσιο της προσαρμογής της λειτουργίας του στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την εμφάνιση της πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας αποτελεί πλέον αναγκαιότητα για τους πολίτες, ως βασικό μέσο ατομικής και συλλογικής προστασίας». 
Όπως πληροφορεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «τα νέα δεδομένα που έχει επιβάλει η πανδημία του Covid-19, έφεραν στην καθημερινότητά μας τις μάσκες προστασίας. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για πόσο καιρό ακόμη θα χρειαστεί να κυκλοφορούμε φορώντας τις. Όμως, δεν είναι απαραίτητο η μάσκα να παραπέμπει σε κλινική εικόνα», τονίζει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, που ενημερώνει για τις υφασμάτινες μάσκες τις οποίες παρήγγειλε το ΤΑΠ.
«Οι μάσκες, οι οποίες είναι υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και αισθητικής, διατίθενται από τα πωλητήρια του ΤΑΠ στο κοινό που επισκέπτεται τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Αρχαιολογικά Μουσεία της χώρας. Η τιμή πώλησης είναι 5 ευρώ, ενώ από τις πρώτες ημέρες που άρχισαν να διατίθενται από τα πωλητήρια του ΤΑΠ, οι μάσκες είναι από τα πλέον ευπώλητα αντικείμενα», προσθέτει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
Τα σχέδια που αποτυπώνονται στις μάσκες είναι:
- Σχέδιο εμπνευσμένο από ζωόμορφα ειδώλια-αναθήματα 8ος-7ος αιώνας π.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας).
- Σχέδιο εμπνευσμένο από ζωόμορφα ειδώλια-αναθήματα 8ος-7ος αιώνας π.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας).
- Σχέδιο εμπνευσμένο από τον Δίσκο της Φαιστού 1700-1550 π.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου).
- Σχέδιο εμπνευσμένο από τον Δίσκο της Φαιστού 1700-1550 π.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου).
- Πρωτοβυζαντινό ψηφιδωτό δάπεδο με πάπιες Αρχές 6ου αιώνα μ.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών).
- Σχέδιο εμπνευσμένο από κυκλαδικά μαρμάρινα ειδώλια 2700-2300 π.Χ.
- «Περίαπτο των Μελισσών» Μινωικό χρυσό κόσμημα, 18ος αιώνας π.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails