© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Τηλε-διάλεξη του Μητροπολίτη Σουηδίας στο "Lectures Αληθώς" περί Αγίου Νεκταρίου, 100 χρόνια από την κοίμησή Του

Στον καιρό ετούτον του επανεγκλεισμού για την αποφυγή της λοιμικής επέλασης του Covid-19, οι υπεύθυνοι του "Αληθώς", δηλαδή του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω, υιοθέτησαν ως τρόπο έκφρασης -αντί των απαγορευμένων ανοικτών εκδηλώσεων με την παρουσία κοινού- διαδικτυακές διαλέξεις. Το σχετικό πρόγραμμα φέρει τον γενικό τίτλο LECTURES ΑΛΗΘΩΣκαι υπό την στέγη του φιλοξενούνται άνθρωποι της Εκκλησίας, των Γραμμάτων, των Τεχνών κ. ά., οι οποίοι καταθέσουν ευγενώς την επιστημοσύνη τους.

Στην δεύτερη τηλε-διάλεξη φιλοξενήθηκε από την Στοκχόλμη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, ο οποίος ευχαρίστως αποδέχθηκε να παρουσιάσει το θέμα: “Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ. Συμβολή στην 100ετηρίδα από την κοίμησή Του”.

Ο διαπρεπής επιστήμων Μητροπολίτης, με αξιοθαύμαστες διδακτορικές σπουδές και ανοικτότητα πνεύματος και απόψεων, διακριθείς ως εκ τούτων από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και αναδειχθείς Ιεράρχης του, αγαπά υπερβαλλόντως τον Άγιο Νεκτάριο, τον ταπεινό αυτόν και πολλά δεδιωγμένο Άνθρωπο του Θεού. Ο Σεβ. κ. Κλεόπας έχει επί πολλά έτη ασχοληθεί σοβαρά με την ηγιασμένη φυσιογνωμία του, τα πάθη, την υπομονή, το συγγραφικό και παιδαγωγικό έργο του έως την οσιακή κοίμησή του πριν από εκατόν (100) χρόνια ακριβώς, εμβαθύνοντας και αναδεικνύοντας -επιστημονικώ τω τρόπω- πολύτιμα και άγνωστα εν πολλοίς στοιχεία από αρχειακές πηγές περί του Αγίου.  Όλα τούτα παρουσιάστηκαν με άνεση και πειστικότητα από τον Μητροπολίτη Σουηδίας στην διάλεξή του, η οποία είχε πρεμιέρα το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου 2020, μέσω YouTube. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την μαγνητοσκόπηση, το μοντάζ, τα γραφικά και όλα τα λοιπά τεχνικά κοπίασαν ο Νικόλαος Κίτσιος και ο Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας.

Για τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να δουν (ή να ξαναδούν) την παρουσίαση, υπάρχει ακολούθως:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails