© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Διάλεξη του Παν. Ανδριόπουλου για τους Αγγέλους του Ελύτη στην πρεμιέρα του "Lectures Αληθώς" [video]

Γράφει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Είμαστε χαρούμενοι απόψε (2.11.2020), ότι οι ασχολούμενοι και κοπιάζοντες μες από το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς", καταφέραμε να κάνουμε αρχή στις εξαγγελθείσες από καιρό διαδικτυακές διαλέξεις, δηλαδή τη νέα μορφή έκφρασης των δράσεών μας, στον καιρό αυτόν της Πανδημίας, στη μακρά διάρκεια της οποίας οι φυσικές συνάφειες δεν επιτρέπονται για τον φόβο διάδοσης του Covid-19.

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα φέρει τη γενική ονομασία "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ" και περιοδικώς θα φιλοξενεί πνευματικούς ανθρώπους εκ περάτων, οι οποίοι θα παρουσιάζουν από ένα -ενδιαφέρον ελπίζουμε- θέμα, το οποίο θα άξιζε να φθάσει έως εσάς, τους θεατές ή αναγνώστες μας, φιλικούς θιασώτες -ούτως ή άλλως- του "Αληθώς" από δεκαετίας. 

Η πρώτη διάλεξη - παρουσίαση πραγματοποιήθηκε αισίως απόψε στις 6 μ.μ., από τον κ. Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλο, μαχητικό Θεολόγο και έγκριτο Μουσικό, με τίτλο: "ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ". Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο αφενός μεν των σημερινών γενεθλίων του Νομπελίστα Ποιητή μας (γεν. 2 Νοεμβρίου 1911), αφετέρου δε της επί θύραις (8/11) εορταστικής Συνάξεως των Αγίων Αγγέλων. 

Ο έμπειρος ομιλητής, έχοντας μακρά και καλλίκαρπη θητεία στην ομορφιά της Τέχνης και στην τέχνη της Ομορφιάς, προσέγγισε με ερωτική επιστημοσύνη όσα κολάζ του Οδυσσέα Ελύτη αποτυπώνουν Αγγέλους και συνοπτικά μετέδωσε στους τηλε-θεατές του τη σαγηνευτική και δημιουργική αύρα των αισθήσεων - συνεικόνων τού μεγάλου μυστικού ποιητή των νεοελληνικών Γραμμάτων, του έξοχου αυτού αλήτη των Ονείρων μας!

Σημειωτέον ότι την αφίσα και το σήμα τής αποψινής τηλε-μετάδοσης έκανε ο μόνιμος συνεργάτης μας Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας, ενώ για τη μαγνητοσκόπηση μόχθησε ο Γιώργος Αρβανίτης, ιδιοκτήτης του ecclesiatv.gr. Η εν λόγω διάλεξη Ανδριόπουλου έκανε πρεμιέρα από το κανάλι μας στο YouTube και μένει εκεί. Όσοι δεν κατορθώσατε να την παρακολουθήσετε, μπορείτε να την δείτε (ή ξαναδείτε) ακολούθως:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails