© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Έφυγε από τη ζωή ο Διονύσιος-Άγγελος Μινώτος


Χθες, 30 Νοεμβρίου 2020, έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ο Διονύσιος-Άγγελος Μινώτος από τη θέση του Επιμελητή, Διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στη συνέχεια και Προέδρου της Ιστορικής Εθνολογική Εταιρείας Ελλάδος (ΙΕΕΕ), για έξι δεκαετίες στήριζε το έργο και την αποστολή του Μουσείου με σταθερότητα, συνέπεια και σύνεση. Όλοι όσοι αιώθηκαν να θητεύσουν δίπλα του και διδαχθούν πολλά, θα τον θυμούνται με ευγνωμοσύνη και αγάπη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931 και ήταν γιός του δημοσιογράφου και ιστορικού Σπύρου Μινώτου και της λογίας λαογράφου και ιστορικού Μαριέττας Γιαννοπούλου Μινώτου, βαπτιστικός δε του Άγγελου Σικελιανού. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Ιστορικού και Αρχαιολογικού της Φιλοσοφική Σχολής του ΕΚΠΑ και μαθητής του αρχαιολόγου Σπύρου Μαρινάτου. 

Από το 1961 ξεκίνησε τη θητεία του στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Το 1975 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Εραλδικής και Γενεαλογικής Εταιρείας, της οποίας διετέλεσε και Πρόεδρος. Υπήρξε μέλος πολλών επιστημονικών ιδρυμάτων όπως το Ναυτικό Μουσείο, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα (ιδρυτικό μέλος), της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας των Φίλων του Νομισματικού Μουσείου και από το 2002 τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχαιολογικής Εταιρείας. Τακτικός συνεργάτης του περιοδικού «Επτανησιακά Γράμματα» και ανταποκριτής στην Αθήνα της ελληνοαμερικανικής επιθεωρήσεως «Νέα Υόρκη» επί μακράν σειράν ετών. Ασχολήθηκε με τη μελέτη των όπλων του Αγώνα της Ανεξαρτησίας με αντίστοιχα δημοσιεύματα.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία θα είναι η μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails