© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Διαδικτυακή ομιλία Μητροπολίτη Ζακύνθου για τον Μοναστή των Στροφάδων Άγιο Γρηγόριο Ε΄ [Πρεμιέρα: 10.4.2021, 8μμ]


Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου, μέσω του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Ενορίας Βανάτου "Αληθώς" και στο πλαίσιο της δέσμης διαδικτυακών διαλέξεων για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821, διοργανώνει διαδικτυακή ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, με θέμα: “Ο Μοναστής των Στροφάδων Νήσων Άγιος Γρηγόριος Ε', από την  Δημητσάνα και τη Μονή Στροφάδων στα νερά του Βοσπόρου”.

Η διαδικτυακή αυτή ομιλία θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 10 Απριλίου 2021, ώρα 8 το βράδυ, ημέρα μνήμης του Ιερομάρτυρος Πατριάρχη και θα έχει πρεμιέρα μες από το κανάλι του "Αληθώς" στο YouTube.

Σημειωτέον ότι την ερχόμενη Κυριακή Δ΄ Νηστειών, 11 τρέχοντος μηνός, η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Ε΄ θα τιμηθεί με Αρχιερατική Λειτουργία στην Αυτοκρατορική και Κοινοβιακή Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, στην πόλη της Ζακύνθου, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄

Τόσον η τηλε-διάλεξη του Σαββάτου, όσο και η Ευχαριστιακή Σύναξη της Κυριακής, έχουν ενταχθεί στο επίσημο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της 200ετηρίδας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails