© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

"Lectures Αληθώς" Β1: Πίστη και Αγάπη στις Επιστολές της Καινής Διαθήκης με τον Δρ Ιωάννη-Ιωσήφ Παπαγεώργη

 

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου “Αληθώς”, επανέρχεται για δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά φέτος (2021-22), με νεότερες δράσεις του, μες από τον διαδικτυακό κύκλο “Lectures Αληθώς”, εξαιτίας της ισχύουσας ακόμη Πανδημίας εκ του Covid-19.

Έτσι, την 2η εφετινή τηλε-διάλεξη έχει αναλάβει ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΙΩΣΗΦ Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΗΣ, Διδάκτορας Θεολογίας ΕΚΠΑ και Εκπαιδευτικός, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα: “Θεολογική προσέγγιση της σχέσης Πίστης και Αγάπης, με βάση τις Επιστολές της Καινής Διαθήκης”.

Η πρεμιέρα της διάλεξης έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021, ώρα 8 το βράδυ, μέσω του καναλιού του “Αληθώς” στο YouTube.

Who is Who

Ιωάννης-Ιωσήφ Παπαγεώργης

Ο Ιωάννης-Ιωσήφ Δ. Παπαγεώργης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α., στον Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής, στο γνωστικό αντικείμενο της Πατρολογίας και το 2006 έλαβε επιτυχώς το Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master). Ο τίτλος της μεταπτυχιακής διατριβής του είναι: «Η χρήση των προθέσεων ‘εκ’ και ‘διά’ στην πνευματολογία του Γρηγορίου Νύσσης». Συνέχισε τις θεολογικές σπουδές του σε διδακτορικό επίπεδο με ειδίκευση στην Ιστορία Δογμάτων και το 2017 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με βαθμό ‘άριστα’. Ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής του είναι: «Οι θεολογικές και φιλοσοφικές προϋποθέσεις της πνευματολογίας Βαρλαάμ του Καλαβρού». Ειδικεύεται σε θεολογικά ζητήματα «πνευματολογικού» περιεχομένου και ενδιαφέρεται, ιδιαιτέρως, για θέματα που αφορούν στη σχέση της θεολογίας με τη φιλοσοφική σκέψη. Επιτυχών – διοριστέος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών το 2006 και από το 2007 εργάζεται ως μόνιμος θεολόγος – εκπαιδευτικός στη μέση Εκπαίδευση, υπηρετώντας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ζακύνθου. Είναι μέλος του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (ΙΕΘΠ) - Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails