© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΩΝ ΚΡΗΜΝΩΝ. Μια επιστημονική ανακοίνωση του 2003 από την Ζωή Μυλωνά (+)

Έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε σήμερα ψηφιοποιημένη την εισήγηση - ανακοίνωση, σε παλαιότερο Επιστημονικό Συμπόσιο, μιας αγαπημένης επιστήμονος και φίλης, της αλησμόνητης αρχαιολόγου ΖΩΗΣ ΜΥΛΩΝΑ

Τιτλοφορείται "Ο ναός του Κάτω Αγίου Γεωργίου των Κρημνών" και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο "Παχώμιος Ρουσάνος - 450 χρόνια από την κοίμησή του (+1553)", διοργανωμένο από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, από τις 9 έως τις 12 Οκτωβρίου 2003. Τα Πρακτικά του Συνεδρίου δημοσιεύτηκαν τύποις, σε μια μνημειώδη έκδοση, το 2005. Από εκείνη την έκδοση προέρχεται και η σημερινή ψηφιοποίηση - δημοσίευση (σελίδες 129-140 και 713-728).

Σημειωτέον ότι η εν λόγω ανακοίνωση της αείμνηστης Ζωής Μυλωνά αποτελεί προδρομική απάντηση στους σημερινούς ληστρικά επαπειλούντες την ιδιοκτησία της συγκεκριμένης (και της ευρύτερης) περιοχής πάνω από το σημερινό "Ναυάγιο" της Ζακύνθου, αποδεικνύοντας την προπατορική παρουσία της τοπικής Εκκλησίας της Ζακύνθου εκεί, όπου σήμερα επιθυμούν οι κάθε λογής βιαστές (υπό το ένδυμα των επενδύσεων και της προόδου) να ασελγήσουν επί του σώματος του Πολιτισμού, των Ιερών και των Οσίων της Ζακύνθου.

Έστω και μετά θάνατον ευχαριστούμε την Ζωή Μυλωνά, τόσο για την εν γένει συμβολή της στην τοπική Ιστορία, όσο και την συγκεκριμένη εργασία της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ: 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails