© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄ (+7.11.22) στο π. Παν. Καποδίστρια [video, 2016]

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ πέρασε ήδη στην Αιωνιότητα. Εμείς τον μνημονεύουμε με πολλή αγάπη και διαρκή σεβασμό ως έναν ευπροσήγορο άνθρωπο και ωραίο Έλληνα, διαρκώς γρηγορούντα για τα δίκαια της Κύπρου. Έτσι κρίναμε καλό να αναδημοσιεύουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα -θεωρούμε- συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στο "Νυχθημερόν", το 2016.
π. Π. Κ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ 2016:


Βαρυσήμαντη συνέντευξη παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ στον π. Παναγιώτη Καποδίστρια, για λογαριασμό του ηλεκτρονικού περιοδικού Νυχθημερόν, το εσπέρας της 17ης Δεκεμβρίου 2016, στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, όπου διέμενε κατά το τριήμερο του Πολιούχου του Τζάντε. 

Η συνομιλία αφορούσε α) στην επίσκεψή του στη νήσο του Αγίου Διονυσίου - Αγίου της Συγγνώμης και της Ανεξικακίας, β) το άλυτο επί τόσες πια δεκαετίες εθνικό ζήτημα του Κυπριακού, επί του οποίου -ως γνωστόν- ο ίδιος υψώνει φωνή στεντόρεια, αλλά και γ) την κορυφαία στιγμή της υπ' ουρανόν Ορθοδοξίας του 21ου αιώνα, δηλαδή την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (Κρήτη 2016). Κατ' αυτή την πολυσήμαντη σύγκληση ο ίδιος στοιχήθηκε στο πλευρό της πλειονοψηφίας των Ορθοδόξων, μαχόμενος υπέρ της Ενότητος και του Διαλόγου

Ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, κατά την διάρκεια της συνέντευξης ήταν ιδιαίτερα πρόσχαρος, μειλίχιος και με σοφία και εμπειρία απάντησε στα ερωτήματα του Νυχθημερόν. Εννοείται, τα ερωτήματα θα ημπορούσαν να είναι περισσότερα ή χρήση υποερωτημάτων, κρίθηκε όμως καλόν, η παρουσίαση να είναι συνοπτική για την καλύτερη παρακολούθησή της από το ευρύ κοινό των αναγνωστών μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails