© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Εικαστική έκθεση "H ανάγκη της θύμησης" στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών


Στην έκθεση συμμετέχουν 15 καλλιτέχνες με πλούσιες και διαφορετικές αισθητικές και μορφολογικές αναζητήσεις. Τα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, εγκατάστασης και άλλων μέσων χαρακτηρίζουν τον πλουραλιστικό και πολυφωνικό χαρακτήρα της έκθεσης. Η έκθεση ενσαρκώνει την πρόθεση όλων μέσα από την τέχνη να συνδέσουν το παρελθόν και την Μικρασιατική καταστροφή με τη σημασία που αποκτά στο σήμερα, εκφράζοντας σύγχρονες ιδέες με διαφορετικές ανησυχίες και τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης στην τέχνη, στην ιστορία, στην φιλοσοφία, στην κοινωνιολογία και ψυχολογία με κύριο στόχο τον βαθύ και ουσιαστικό διάλογο με το κοινό.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ιωάννα Βλάχου, Δέσποινα Ζηλίδου, Κωσταντίνος Ζιαμπάρας, Δημήτρης Καννάς, Ανδρέας Κοντονής, Δημήτρης Μαστορόπουλος, Δήμητρα Μπακογιαννάκη, Αλέξανδρος Νίκας, Διονύσιος Νινιός, Τερψιχόρη Ξανθοπούλου, Παναγιώτα Πιτσιρή, Νικόλαος Σφήκας, Αντώνης Τριανταφύλλου, Αντώνης Φουκαράς, Χρύσα Φωτιάδου 

Οργάνωση έκθεσης: «Ένωση Καλλιτεχνών- Συντηρητών Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού» - Επιγραφικό Μουσείο 

Επιμελήτρια έκθεσης: Νίκη Παπασπύρου 

Χώρος Διεξαγωγής: Επιγραφικό Μουσείο, Τοσίτσα 1, 106 82 Αθήνα 

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, 19:00 – 22:00
 
Διάρκεια έκθεσης: 10 Νοεμβρίου 2022 έως 8 Ιανουαρίου 2023 

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Δευτέρα: 09:00-16:00, Τρίτη: κλειστό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails