© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Για το δίτομο έργο του Σαράντη Αντίοχου "ΣΥΜΜΙΚΤΑ MISCELLANEA"


Γράφει και παρουσιάζει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 

Κυκλοφορήθηκαν πρόσφατα (τέλη 2022), από τη σειρά εκδόσεων της καθημερινής εφημερίδας "Ερμής", σε δυο καλαίσθητους και πολυσέλιδους -μεστούς περιεχομένου- τόμους, όλα τα μέχρι τώρα άρθρα και σημειώματα του ζακυνθίου τεχνίτη του λόγου, Σαράντη Αντίοχου, ο οποίος ζει μόνιμα στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Ο κοινός τίτλος των τόμων είναι "ΣΥΜΜΙΚΤΑ MISCELLANEA" και διακρίνονται στον α΄ τόμο: Λαογραφικά (226 σελίδες) και στον β΄ τόμο: Πρόσωπα και Θέματα (300 σελίδες). 

Αποτελούν όντως συμβολή στην ζακυνθινή και ζακυνθινολογική Γραμματεία, μιαν αξιοπρόσεκτη και αξιομνημόνευτη συνεικόνα της λαϊκής και πνευματικής Ζακύνθου του πολυώδυνου β΄ μισού του Εικοστού Αιώνα (με πολύ βαθιές παλαιότερες ρίζες αντοχής) έως και τις παράδοξα δημιουργικές δικές μας ημέρες. 

Η εξόρυξη των πνευματικών κοιτασμάτων ενός τόπου, εν προκειμένω της μικρής/μεγάλης Ζακύνθου, απαιτεί μόχθο νυχθημερόν και αφοσίωση επί το έργον διά βίου. Ο Σαράντης Αντίοχος αποδεικνύει (και με αυτή την πολυαπαιτητική έκδοση) ότι είναι ένας από εκείνους τους εργάτες του λόγου, που κατοχυρώνουν το Νυν των πολιτισμικών αγαθών μας στο Αεί που μας πρέπει! Εύγε!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails