© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Καθημερινότητα στο χωριό Ubeidiya της Παλαιστίνης {1}


Ταξίδεψε και φωτο-αποτύπωσε ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ


Το Al-Ubeidiya ( αραβικά : العبيدية ) είναι μια παλαιστινιακή μικρή πόλη, που βρίσκεται 6 χιλιόμετρα (3,7 μίλια) ανατολικά της Βηθλεέμ. Η πόλη είναι μέρος του Κυβερνείου της Βηθλεέμ στην κεντρική Δυτική Όχθη. 
    Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής (PCBS), η al-Ubeidiya είχε πληθυσμό πάνω από 14.967 το 2019. Το μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου, το μοναστήρι Mar Saba και η τουριστική περιοχή 'Ayn Fashkhah βρίσκονται όλα στη γη Al-Ubeidiya. 
    Το 1881, ο Πάλμερ ονόμασε το μέρος Kh. Deir Ibn Obeid, που σημαίνει "Το ερείπιο του μοναστηριού του γιου του Obeid", που ονομάζεται επίσης Mar Theodosius. 
    Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Ερευνών – Ιερουσαλήμ (ARIJ), το Al-Ubeidiya πήρε το όνομά του από κάποιον Al-'Ubeidi Faris της φυλής Shammar, ο οποίος ήρθε στην περιοχή από την Αραβική Χερσόνησο. 
[Στοιχεία από Βικιπαίδεια]






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails