© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Η Λευκάδα τίμησε τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεράσιμο Ζαμπέλη [video-photos]


Τιμητική Εκδήλωση της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδος για τον πολιό και παν-αγαπητό Πρωτοπρεσβύτερο Γεράσιμο Ζαμπέλη, πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λευκάδας. 
     Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Λευκάδος, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, με τη συρροή μεγάλους πλήθους Λευκαδίων, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν αξιοχρέως τον αγαθό Ιερέα, παπα-Γεράσιμο, τον διακεκριμένο -πλην της "πολυμερώς και πολυτρόπως" αποδεδειγμένης ιερατικής αξίας του- και για την διαχρονικώς ανύστακτη γραφίδα του επί της ορθοδόξου πνευματικότητος και της εκκλησιαστικής ιστορίας της γενέτειρας Λευκάδος. 
     Επικεφαλής της συνάξεως ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν εξ Αθηνών η κ. Λίτσα Χατζηφώτη και ο κ. Μανώλης Μελινός. Τέλος, φανερά συγκινημένος, αλλά με ταπεινό φρόνημα όπως πάντα, ευχαρίστησε ο τιμώμενος π. Γεράσιμος.
     Από την θέση αυτή, του ευχόμαστε να είναι "έτι και έτι" γερός και δυνατός, ώστε να άπτεται των τελουμένων Αγίων εν τω επιγείω Θυσιαστηρίω, προγευόμενος της δόξης των Εσχάτων και αναμιμνησκόμενος των Μελλόντων Ωραιοτήτων!!!
π. Π. Κ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ και ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails