© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Καλημερίζοντας καθημερινά τον Σολωμό [podcast]

Σήμερα, ημέρα καθιέρωσης του "Ύμνου εις την Ελευθερίαν" ως Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας (4/8/1865) και 200 χρόνια μετά την συγγραφή του από τον Διονύσιο Σολωμό (Mάιος 1823), ακούμε το podcast της Κατερίνας Δεμέτη, Διευθύντριας του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, στο προφορικό αρχείο ISTORIMA | Stavros Niarchos Foundation Cultural Center.

Εκτός από το Μουσείο Σολωμού, αναφέρεται και στα άλλα δύο σημαντικά μουσεία του νησιού, το Μουσείο Ζακύνθου και το Μουσείο Ξενόπουλου. Αφού κάνει μια ξενάγηση σε αυτούς τους τρεις χώρους πολιτισμού και ιστορικής μνήμης, περιγράφει πώς η τεχνολογία βοήθησε στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη του Μουσείου Σολωμού κατά την περίοδο της πανδημίας και κατά το επετειακό έτος 2021.

Ερευνητής: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails