© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Φτερούγισε η ψυχή του Διονύση Φλεμοτόμου, ποιητή και ιστοριοδίφη της Ζακύνθου


[Ο γνωστός ποιητής και ιστοριοδίφης της Ζακύνθου ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΛΕΜΟΤΟΜΟΣ, αποχαιρέτησε σήμερα, 24 Ιανουαρίου 2024, τη ζωή και μετέστη στα Ουράνια, σε ηλικία 68 ετών, έχοντας εκδώσει σημαντικά έργα ποιητικά και ερευνητικά για την προσεισμική Ζάκυνθο. 
        Ήδη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φίλοι και γνώριμοι, εραστές της Ζακύνθου και του πάλαι ποτέ πολιτισμού της, αφανισμένου στις μέρες μας, αποχαιρετούν τον κοιμηθέντα άνθρωπο των Γραμμάτων και των Τεχνών.
        Εμείς, από την θέση αυτήν, τον αποχαιρετούμε, αναδημοσιεύοντας τη μαγνητοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε για το Οπτικοακουστικό Αρχείο Ζακυνθίων Λογοτεχνών, το 2011.
π. Π. Κ.]

Γράφει, επιμελείται και παρουσιάζει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Σήμερα το οπτικοακουστικό υλικό μας αφορά στον ζακυνθινό ποιητή Διονύση Φλεμοτόμο και παρήχθη στο πλαίσιο του Αρχείου των Ζακυνθίων Λογοτεχνών, το οποίο εσχάτως καταρτίζουμε. Η μαγνητοσκόπηση έγινε κατά το δειλινό της ύστατης ημέρας του Γενάρη 2011, στο σπίτι του στο χωριό Φιολίτης του Zante μας. Ένα ωραίο εσπέρας, με ωραία χρώματα του χειμώνα τριγύρω, που προσφερόταν άριστα για ανάγνωση ποίησης και μάλιστα από τον δημιουργό της! 

Ο Διονύσης Φλεμοτόμος, καθ' όλη την μακρόχρονη πορεία του στα ελληνικά Γράμματα, μεταποιεί το φαντασιώδες σε βίωμα και ύστερα σε ολιγόστιχα ποιήματα. Ο σε πρώτη ανάγνωση ρεαλισμός του είναι κατά βάσιν κεκαλυμμένος υπερρεαλισμός, επιδέξια εκφρασμένος με όχι επιτήδευση εκφραστικών μέσων. Κατ' ουσίαν η ποίησή του δεν είναι μια απλή εκδρομή, αλλά διαγνωστική / αναγνωστική καταβύθιση στο δικό του Εγώ δια του Εσύ των ηρώων, που ανέκαθεν αθανατίζει! 

Αφήνουμε τον ίδιο τον Ποιητή μας να παρουσιασθεί στο διαδικτυακό κοινό μες από τα επτά video, που ακολουθούν παρακάτω:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails