© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Εικαστική έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθήνας: The Condition of (Im)-Possibility: The Invaders


Σύγχρονοι καλλιτέχνες επιχειρούν να διερευνήσουν τις συνθήκες και τις μεταβολές, υπαρκτές ή δυνητικές στη ρευστότητα της εποχής μας, μέσα από το εικαστικό πρότζεκτ «The Condition of (Im)-Possibility: The Invaders» που επιμελείται η Εύα Κέκου, από 8 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθήνας, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Συμμετέχουν διακεκριμένες/-οι καλλιτέχνες όπως οι Χλόη Ακριθάκη, 'Αγγελος Αντωνόπουλος, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Γιώργος Δρίβας, Πέγκυ Κλιάφα, Χριστίνα Μήτρεντσε, Πάνος Παπαδόπουλος, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Τόλης Τατόλας, Πάνος Χαραλάμπους, Θάλεια Χιώτη.

Η έκθεση πραγματεύεται «τη συνθήκη των άπειρων πιθανοτήτων σε ένα μαθηματικό αρχικά πλαίσιο, εντός του οποίου υπάρχουν άπειρες νέες δυνατότητες» σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Εύα Κέκου και συνεχίζει: «Είναι δεδομένο ότι οι αλλαγές που επήλθαν από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων (πανδημία COVID-19, πολεμικές συρράξεις, φυσικές καταστροφές και κλιματική αλλαγή) μετέβαλαν και εντατικοποίησαν κάποιες φορές τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις δίνοντας μία νέα διάσταση. Το θέμα της έκθεσης είναι κάθε νέα συνθήκη, γεγονός ή περιστατικό που εισβάλλει ή μπορεί να εισβάλει δυνητικά στη ζωή μας. Μία κατάσταση/συνθήκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν γνωρίζουμε, αν θα έχει συνολικά ένα θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Δεδομένου του χαρακτήρα μετάβασης που διέρχεται η εποχή μας αλλά και η κοινωνία μας και της αδυναμίας να αυτοπροσδιοριστεί, η έκθεση στοχεύει να προβληματίσει αλλά και να διερευνήσει το χαρακτήρα αυτών των μεταβολών και το πώς γίνονται αντιληπτές» επισημαίνει η επιμελήτρια.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λάβουν χώρα δύο εικαστικές performances. Η πρώτη, στα εγκαίνια της έκθεσης, 8/2 στις 19.00 από τον Δημοσθένη Αγραφιώτη και η άλλη, στις 24/2 στις 12.30, από την Jennifer Nelson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails