© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Με το τελεφερίκ στη Βαστίλη της Γκρενόμπλ / La Bastille de Grenoble et son téléphérique







Η Γκρενόμπλ (Grenoble), η πόλη αυτή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, πρωτεύουσα του νομού Ιζέρ, είναι χτισμένη στις όχθες των ποταμών Ιζέρ και Ντρακ. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ρασαί, σε υψόμετρο 214 μέτρων.

Περισσότερα βλ. σε σχετική ανάρτηση της Δέσποινας εδώ, από ένα ταξίδι μας επιτόπου τον Ιούλιο του 2006, απ' όπου και οι φωτογραφίες.

Το χαρακτηριστικό της Γκρενόμπλ είναι το τελεφερίκ της, το οποίο ανεβάζει τους πολυπληθείς επισκέπτες στην Βαστίλη της, με άλλα λόγια στην ακρόπολη. Πρόκειται για τέσσερις μεγάλες γυάλινες μπάλες (βλ. φωτό παρακάτω), που χωρά έξι καθήμενους η καθεμιά. Οι μπάλες-τελεφερίκ ανεβαίνουν στο βουνό, αφήνουν κόσμο και αμέσως μετά κατεβαίνουν. Ένα αδιάκοπο πηγαινέλα, που επιτρέπει στους τουρίστες να θαυμάσουν από μεγάλο ύψος την ομορφιά των Γαλλικών Άλπεων, την πόλη της Γκρενόμπλ, το Λευκό Όρος (Mont Blanc) και τα δυό φιδωτά ποτάμια της περιοχής. Δέος, κομμένη ανάσα και θέα... θεά!!!

4 σχόλια:

dokisisofi είπε...

pote
ton poton
ton poton
de tha empenaina ego ekei mesa
no way!!!!

P. Kapodistrias είπε...

Ποτέ μη λές ποτέ.

dokisisofi είπε...

:PPP

Porfyrogennitos είπε...

Εγώ πάντως με μεγάλη χαρά θ' ανέβαινα. Γιατί δε με πήρατε μαζί σας;

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails