© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Εικόνες αφρικάνικης Ζούγκλας [1] / Jungle pictures [1]


Νότιος Αφρική και πάλι! Βρισκόμαστε στο Lion Park, έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ. Η συγκεκριμένη καμηλοπάρδαλη καθόλου δεν μάς φοβάται, σαν τις άλλες φίλες της. Έρχεται κοντά μας, είναι εξόχως εύχαρις και καταδεκτική με όλους, μέχρι που στήνεται για φωτογράφηση, αρκεί να τής προσφέρει ο καθείς λίγο φαγάκι, π.χ. ένα κλαράκι με φυλλωσιά!!!
 
Τοπίο ειδυλλιακό στο Heia Safari Ranch, με τις ήρεμες ζέβρες να περιφέρονται αμέριμνες στο καταπράσινο χαλί της αφρικάνικης φύσης. Χαρά της Δημιουργίας!



Στην παραμυθένια φάρμα ενός Έλληνα Αιγυπτιώτη, του Τάσου Χριστοφόρου. Λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, ακολουθώντας το ποτάμι οδηγούμαστε στην Μποτσουάνα.



Ειδυλλιακό το καθιστικό στη φάρμα Χριστοφόρου. Σημειωτέον, ότι η φάρμα αυτή έχει περίμετρο 88 χιλιομέτρων. Μιλάμε δηλαδή για μια τεράστια περιοχή, όσο π.χ. το νησί της Ζακύνθου. Πλην όμως μια ζούγκλα πραγματική, με τα όλα της, αν και ιδιωτική.



Μια βόλτα (σπουδή πραγματική) στην απόλυτη τραχύτητα της νοτιοαφρικάνικης Ζούγκλας, με τους αγριότατους νόμους και την δική της αδιαπραγμάτευτη... ηθική.



Τα γραφικά αφρικάνικα σπίτια, όπου για δυο νύχτες καταλύσαμε στη φιλόξενη φάρμα του φίλου Τάσου Χριστοφόρου, υπό τη γαλλική επωνυμία "Saint Etienne". Λοιπόν, εδώ να μέναμε για πάντα, θα ήταν μια κάποια λύση!... Πολλές φορές θυμηθήκαμε τι έλεγε και το παλιό εκείνο τραγούδι: "Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν" !!!!!!!



Βλάστηση άγρια, ειδική για φωτογράφηση. Προσπαθώ ν' αποτυπώσω ό,τι μπορώ, τα περισσότερα στο file του μυαλού μου. Στο εικονιζόμενο δέντρο, βλέπετε πολλές φωλιές πουλιών. Τις φτιάχνει όλες το αρσενικό και μόνον εάν τις εγκρίνει το θηλυκό κατοικούνται. Ποιος χαμογέλασε ή είπε οτιδήποτε;
 
Και σε λίγο πέφτει σιγά σιγά (σεμνά και ταπεινά) το σκοτάδι, φέρνοντας μαζί του δυνατή βροχή, κάτι που συχνά συμβαίνει εδώ κάθε δειλινό. Όλη την ημέρα καύσωνας (39 βαθμών Κελσίου) και το απόβραδο αστραπές, βροντές, δυνατές καταιγίδες... Το άλλο πρωί όλα ήρεμα, η δε κάψα, κάψα!...
 
Πολλές και τεράστιες κατασκευές των τερμιτών, στο ύψος ενός ψηλού ανθρώπου. Πρόκειται για θαυμάσια και άκρως ενδιαφέροντα χωματουργήματα!!!



Μια ακόμη σκηνή του ποταμού στην όχθη του οποίου καταλύσαμε. Περίεργοι κουδουνιστοί ήχοι-κρωγμοί πουλιών ακούγονται διαρκώς, αλλά και οι φοβιστικές (φιλικές ωστόσο) κραυγές ενός ιπποπόταμου, που συχνάζει κάπου τριγύρω...



6 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Ti uperoxa! Empeiria zwhs kai ploutos pragmatikos! Kai se alla!

P. Kapodistrias είπε...

@ Δέσποινα,
Μακάρι να μπορούσες και συ να ζήσεις αυτές τις ανεπανάληπτες μέρες. Βέβαια, εσύ βιώνεις άλλες "ανώτερες" ευρωπαϊκού τύπου καταστάσεις. Πού εμείς, στας πτωχάς Α-φρικάς...
Με το καλό να επιστρέψεις στη μητρίδα σου Ζάκυνθο. 18 και απόψε!!! Ολυμπιακής επιτρεπούσης........

kiki είπε...

Πως θα 'θελα να πάω!!! Έστω και χωρίς Ταρζάν!

P. Kapodistrias είπε...

@ Ονειρομαγειρέματα.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Από τον Ελ Βενιζέλος, παίρνοντας την Ολυμπιακή (για όσο υπάρχει ακόμα κι αυτή η εν πολλαίς αμαρτίαις) στις 12.35 το βράδυ, κάνοντας ένα ταξίδι εννιά ωρών πάνω απ' τη Μεσόγειο και όλη την Αφρική, δίχως στάση, φτάνεις πριν από τις 10 το πρωί στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Από εκεί και πέρα σε παραλαμβάνουν οι πανταχού παρόντες Έλληνες και μάλιστα ο παπαΓιάννης (Ζακυνθινός, δραστήριος και ειδικός σε δημόσιες ποιοτικές σχέσεις) και περνάς καλά με όλη τη σημασία της λέξης.
Όπως είπαμε και μέσω email υπάρχει λόγος και πρέπει να ξαναπάω μέσα στον ερχόμενο χρόνο. Ελπίζω να έλθουν όλα κατ' ευχήν.
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Γράψτε μας κάτι και για τις μυρωδιές. Να μυρίσουμε λίγο αυτά τα τοπία.
Πάντα είχα αυτήν την απορία...

P. Kapodistrias είπε...

Οίακα,

Αυτά βιώνονται επιτόπου μόνον. Δεν περιγράφονται.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails