© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Κάτι σαν μέλος της "Οικογένειας Walton"

Την ιδέα της σημερινής ανάρτησης μού έδωσε ο Νίκος, ο οποίος στο Ιστολόγιό του έκαμε αναδρομή στα πολύ παιδικά του, μες από ένα μικρό βιντεάκι από "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" και γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, το κατά δύναμιν.

Ως πολύ μεγαλύτερός του, είπα λοιπόν, να περπατήσω κι εγώ πίσω στον τηλεοπτικό και υπαρξιακό μας χρόνο, στην εποχή της αθωότητας (;), όταν κάθε βδομάδα περιμέναμε όλα του καιρού εκείνου τα παιδιά, να ξαναμπούμε στο φιλόξενο σπίτι της "Οικογένειας Walton".

Εκεί, στην άπλα της παλαιής αμερικάνικης υπαίθρου, κάναμε παρέα όλοι οι συνομήλικοι της δεκαετίας του '80 με τον Τζον Μπόι και τ' άλλα παιδιά, βιώνοντας τα τόσα και τόσα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Έτσι, με τέτοια τεχνάσματα, καταφέρναμε να προσπερνάμε πρόσκαιρα τα ημέτερα εφηβικά προβλήματα και τις αμείλικτες φοβίες, ενώ ο Χρόνος (ανενόχλητος και μεθοδικός στο έργο του) μάς εξωθούσε αδυσώπητα στό Σήμερα, σ' ένα νεφελώδες Τώρα, άγευστο, άχρωμο και συχνά-πυκνά σχιζοφρενικό.

Το YouTube "σκέφτηκε πριν από εμάς για εμάς" τους 45άρηδες και μάς εξασφάλισε σ' ένα μικρό βίντεο μια νοσταλγική επίσκεψη στο σπίτι των Waltons.

Ακούτε;

Καληνύχτα μπαμπά... Καληνύχτα μαμά...

8 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Καλημέρα μπαμπά, καλημέρα μαμά!!!

None είπε...

Πολύ συγκινητικές στιγμές μού θυμίσατε. Όλοι ζήσαμε στο σπίτι αυτό των Γουόλτονς. Ακόμη έχω τις μυρωδιές στην αίσθησή μου από τα μαγειρέματα της Μάνας.
Καλημέρα παιδιά!!!

kiki είπε...

Καληνύχτα John boy!

P. Kapodistrias είπε...

Καλησπέρα των Ονείρων Μαγείρισσα!

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το Συμφωνικό Αριστούργημα του Sir William Walton (1902-1983) "Johannesburg Festival Overture". Η πιο επιτυχημένη εξισορρόπηση Δυτικού Μουσικού Ακαδημαϊσμού και Αφρο-Παραδοσιακών Ρυθμομελωδικών Κυττάρων. Αν πάλι δεν ξέρετε που θα το βρείτε, ξέρετε που θα με βρείτε....

P. Kapodistrias είπε...

Προς Carmen Seculare.
Ευχαριστώ για την οδηγία. Περιμένω περισσότερες συμβουλές (ο τάλας εγώ) από έναν ειδικό επί του θέματος like you.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Να μάς ξανάρθεις. Ο λόγος σου έχει λόγο και μάς χρειάζεται!

Ανώνυμος είπε...

εύγε

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Μαζί με το "μικρό σπίτι στο λιβάδι", βλέπαμε επίσης τη "Λάσσυ" ανελλιπώς, αλλά και λίγο κρυφά... "Το τζίνι και η Τζίνυ" και την.. "Ιπταμένη καλόγρια". Δεν θέλω και πολύ, και τα φέρνω όλα εδώ.. Τότε ακριβώς χωμένη κάτω από τη ροτόντα έβλεπα και τον "Παράξενο Ταξιδιώτη" -θυμάστε τη μουσική και την εικόνα με τη βαλίτσα;;, ομοίως τον "Άνθρωπο δίχως πρόσωπο" και το "θέατρο της Δευτέρας".. Αξέχαστα!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails