© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Αλεξάνδρα Κλάδη: Κορίτσι d'Oro

Από τον Ατσάραντο πληροφορούμαστε κάτι το ευχάριστο για τον μικρό μας τόπο: Η Αλεξάνδρα Κλάδη, κόρη των φίλων βιβλιοπωλών Σπύρου και Δήμητρας Κλάδη (του γνωστού Libro d'Oro), προκρίθηκε για τον ημιτελικό (στις 9 Οκτωβρίου) του φετινού Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι "Τόσα να πω", που ερμηνεύει με τον Κωνσταντίνο Βούλγαρη.
Πίσω όμως από αυτή την πρόκριση της Αλεξάνδρας υπάρχει ένα μεστό βιογραφικό και πολλή προσπάθεια, ώστε να ξεφύγει από τα λιμνάζοντα νερά της σύγχρονης αντι-πνευματικής Ζακύνθου: Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει κάμει Φούγκα, Αντίστιξη και Αρμονία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, γνωρίζει πιάνο σ' επίπεδο μέσης εκπαίδευσης, παίζει καλή κιθάρα, διδάσκει ήδη στο παραπάνω Ωδείο, σε Δημοτικά Σχολεία, αλλά και στο Fame Studio του Αντέννα.
Είναι λίγα όλ' αυτά; Όχι βέβαια! Τίποτα δεν κατακτιέται εύκολα. Και η Αλεξάνδρα βρίσκεται σε πολύ καλή πορεία. Τής ευχόμαστε όλα τα καλά τ' Ουρανού για τον Δρόμο, στους δε καλούς της γονείς να είναι περήφανοι!

12 σχόλια:

Χριστίνα είπε...

Καλησπερίζω τον "Ίσκιο του Ήσκιου"...και εύχομαι καλή σχολική χρονιά..
Πολύ αξιόλογη η δουλειά της Αλεξάνδρας και του Κωνσταντίνου..να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία...

Τώρα να κάνω μια άλλη ερώτηση το "στον ίσκιο του Ήσκιου" σημαίνει ότι υπό την προστασία (τον ίσκιο) του μεγάλου Ήσκιου (Πατέρα μας);

Καλό απόγευμα...

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Χαίρομαι, Π,Κ, που διαβάζω για την Αλεξάνδρα, θα χαρώ και για ό,τι άλλο θετικό. Η πεποίθησή μου είναι πως υπάρχουν - στο έγραφα και προχτές - κι άλλες Αλεξάνδρες κι άλλες εστίες δημιουργίες και στο νησί μας, όσο κι αν το γενικότερο κλίμα μάς απογοητεύει.
Καλησπέρες.

P. Kapodistrias είπε...

@ Χριστίνα,

Ο "Ίσκιος" αντεύχεται και παρότι Ίσκιος, προσπαθεί για το Φως. Μια ακτίνα τέτοιου Φωτός είναι και η Αλεξάνδρα Κλάδη για τη Ζάκυνθο!!!
Δεν ξέρω, αν συμφωνείς, αλλά στο τραγούδι τους, διακρίνεται η Ποιότητα, συναρμοσμένη με τη σύγχρονη έκφραση της μουσικής.
Πράγματι, Καλή επιτυχία να έχουν τα παιδιά! Να διακριθεί πάντως ο Καλύτερος!

υ.γ.
Επεξήγηση για την ονομασία μας: Ήσκιος με ήτα, απ' την αρχαιότητα νοείται το φάντασμα, το εξωπραγματικό φαινόμενο, όχι με κακή έννοια.
Τέτοιος Ήσκιος για εμέ είναι ο Διονύσιος Σολωμός, ο οποίος υπάρχει διαρκώς και φασματικά κυκλοφορεί στο νησί του. Εεε, λοιπόν υπάρχουμε κι εμείς, μηδαμινοί και μειονεκτικοί, στον ίσκιο εκείνου, του μεγάλου πρωτοπόρου.

P. Kapodistrias είπε...

@ Διονύση Μάνεση,

Κι εγώ χάρηκα, μόλις το πληροφορήθηκα! Εξ ου και η ανάρτηση ετούτη.

Βεβαίως (κι ευτυχώς) υπάρχουν παρόμοιες αξίες κεκαλυμμένες κάτω απ' τη νοτιά της καθημερινότητας και της λιγοσύνης, που μάς κατατρύχει. Μοιάζουν με τους Κρυπτοχριστιανούς στην Τουρκία, που δεν υποστέλλουν τη σημαία της πίστης τους επ' ουδενί.

Είναι κι αυτό, μια κάποια παρηγορία!

Καλό σαββατοκύριακο!

Roadartist είπε...

Καλή επιτυχία να έχει!..

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στα ταλαντούχα παιδιά.

P. Kapodistrias είπε...

@ Roadartist,

Με τέτοιο υπόβαθρο δε χάνεται κανείς, είτε στην προκείμενη περίπτωση, είτε στη συνέχεια.

Εκείνο για το οποίο γενικώς φοβάμαι, είναι τα κάθε λογής χτυπήματα του Καιρού και του Τόπου, τα οποία πληγώνουν τα ταλαντούχα παιδιά... Αυτά,ας ευχόμαστε να υπερβαίνουν!

P. Kapodistrias είπε...

@ Αριάδνη Δήμου,

Ναι, ταλαντούχα παιδιά! Υποκλίνομαι μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις νέων ανθρώπων, οι οποίοι σηκώνουν κεφάλι πάνω απ' την Μετριότητα και τα Δήθεν. Προχωρούν μπροστά με ηθικό ακμαιότατο και καθαρή ματιά!

Ας προσευχόμαστε να υπάρξει ΔΙΑΡΚΕΙΑ στην ποιοτική τους ζωή και παρουσία!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλεξάνδρα και Κωνσταντίνε, σας θαυμάζω και πιστεύω στην θεαματική παρουσία σας και στην ανοδική σας πορεία στο χώρο της μουσικής... μιά πορεία ανάλογη του ταλέντου σας, επιτυχημένη και με διάρκεια!
Το φεστιβάλ Θεσσ/νίκης άς είναι η πρώτη μεγάλη και επίσημη αποδοχή και αναγνώριση για εσάς! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

P. Kapodistrias είπε...

@ Ανώνυμε,

Όλα καλά να πάνε, τόσο για την Αλεξάνδρα και τον Κωνσταντίνο, όσο και για όλα του κόσμου τα παιδιά, που αγωνίζονται για το καλύτερο στη Ζωή!

Mythos είπε...

Σήμερα είχα την τύχη να γνωρίσω τον πατέρα της Αλεξάνδρας , ο οποίος επισκέφτηκε φίλους του στο Μακροχώρι της Βέροιας , πιστεύω λοιπόν, ότι από έναν τόσο αξιόλογο και ευαίσθητο άνθρωπο δεν μπορεί παρά να γεννηθεί ένα εξίσου αξιόλογο και ευαίσθητο παιδί .Εύχομαι στην Αλεξάνδρα ,στην αποψινή της μεγάλη προσπάθεια ο’τι καλύτερο.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
ΜΑΚΗΣ ΣΙΓΚΑΣ ΜΑΚΡΟΧΏΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την στήριξή σας και τα καλά σας λόγια που μας δίνουν δύναμη να προχωράμε εμπρός! Είμαστε αφιερωμένοι στην μουσική, και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την μουσική πορεία αυτού του τόπου!Ακόμα, είμαστε συγκηνημένοι από την θετική ανταπόκρισή σας στα βήματά μας και ευχόμαστε να είστε όλοι πάντα καλά!!
Συνεχίστε την όμορφη δουλειά που κάνετε!!!
Με εκτίμηση,
Αλεξάνδρα Κλάδη και Κωνσταντίνος Βούλγαρης!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails