© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Επόμενος σταθμός Κουλόζ / Next Stop Culoz

Στη μικρή κωμόπολη Culoz βρέθηκα από σύμπτωση. Ταξιδεύοντας τον Ιούλιο του 2006 σιδηροδρομικώς από Grenoble προς Genève, υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα και μάς μετέφεραν με λεωφορείο σε αυτόν τον ήσυχο σταθμό, για να πάρουμε από εδώ άλλο τρένο. Κατανοείτε τον εκνευρισμό όλων... Όλα τούτα, από πολύ νωρίς το πρωί... Φανταστείτε, ότι μπήκαμε σ' ένα ενδιάμεσο (μικρό, πεπαλαιωμένο και καταβρόμικο) τρένο στις 8 παρά τέταρτο, όπως φαίνεται και την παρακάτω φωτό. Δηλαδή, με την τσίμπλα στο μάτι!...
Εν τω μεταξύ πάντως μάς δόθηκε η ευκαιρία να δούμε -έστω και στα πολύ γρήγορα- ένα γραφικό χωριό της γαλλικής υπαίθρου, εισπράττοντας πάμπολλες και αδιάγνωστες μυρωδιές της γαλλικής υπαίθρου, οι οποίες κατάφεραν να χωρέσουν όλες (κατ' εμέ, πολλά ομιλούσες) στις δύο δημοσιευόμενες εδώ φωτογραφίες.

Για να λάβουμε και μια μικρή πληροφόρηση για το Culoz, αξίζει ν' αναφερθεί, ότι έχει περίπου 3.000 κατοίκους και κείται στο Ain, στη δεξιά όχθη του ποταμού Ροδανού. Βρίσκεται στους πρόποδες του Grand Colombier, λίγα χιλιόμετρα από τους πρόποδες των Άλπεων και αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι οδών και σιδηροδρόμων. Ο σταθμός του Culoz, σε αρχιτεκτονική Σαρδηνίας, που έχει μάλιστα χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, έχει ανταπόκριση με τις γραμμές προς και από Genève , Bellegarde-sur-Valserine, Évian, Aix-les-Bains, Bourg-Saint-Maurice, Lyon και Paris.
Παρακάτω ένα μικρό βιντεάκι από εκεί, το οποίο αλιεύσαμε μόλις από το YouTube:

2 σχόλια:

roadartist είπε...

Παρόλες τις ταλαιπωρίες, και πάλι σας ζήλεψα.. Δεν υποφέρομαι.. :)

Δέσποινα είπε...

Πολύ γραφικό χωριό!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails