© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ηλιόλουστα φιλαρμονικά χρώματα της Κέρκυρας / Philharmonic Colours of Corfu

Φωτο-ανταπόκριση από Κορφούς






Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα και η Κέρκυρα φόρεσε τη καλύτερή της την διάθεση, για να τιμήσει με λιτάνευση μεγαλοπρεπή την Αγία Θεοδώρα την Αυγούστα, της οποίας το Λείψανο απόκειται στον Μητροπολιτικό Ναό της Σπηλαιώτισσας του νησιού.

Οι Κερκυραίοι Φίλοι μας θεώρησαν, ότι δεν έπρεπε να μείνουμε αμέτοχοι των εκεί Τελετών και ήδη μάς πλημμύρισαν χρώματα μελωδικά και ήχους μυρωδάτους! Πανέμορφο το σκηνικό τους! Σαν σε πίνακα της Αναγέννησης! Οι Φιλαρμονικές τα δίνουν όλα! Παιανίζουν την αμφίβολη Διάρκεια και αμφισβητούν τη βέβαιη Λήθη! Δηλαδή... μεγαλεία!!!
Περισσότερες σημερινές φωτογραφίες από τη Λιτάνευση, αλλά κι εν συντομία τα της αγίας Θεοδώρας, δείτε στο "Νυχθημερόν", κάνοντας κλικ
εδώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά, και του χρόνου! Και νάναι καλά και οι από τους Κορφούς φίλοι, που Σου έστειλαν τις παραπάνω φωτο και έτσι να έχουμε και μεις μιά νοερή συμμετοχή και ευλογία!

Πρέπει ταυτόχρονα να μάθουμε, ότι η εν λόγω λιτάνευσις της Αγίας θεσπίστηκε τα τελευταία χρόνια από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας κυρό Τιμόθεο τον Τριβιζά, Κερκυραίο.
Και μόνο που βλέπεις τις φωτογραφίες νιώθεις δέος και θαυμασμό, φαντάσου να ακούς και τους ήχους των Φιλαρμονικών! ιδιαίτερα της παλιάς, μιάς από της αρχαιότερες της Ελλάδος, η αρχαιοτέρα της Ζακύνθου και μετά η παλιά της Κέρκυρας, με ελάχιστα χρόνια διαφορά, και φυσικά πριν την Ένωση των Επτανήσων.

Θερμές ευχές από τη θέση αυτή στέλνω και στον αγαπητό Φίλο και Συμφοιτητή π. Δημήτριο τον Κοσκινά, ο οποίος πάντα συμμετέχει στις λιτανείες των εν Κερκύρα Αγίων λειψάνων, φέροντας εις τους ώμους Του τα δύο Άγια εν Κερκύρα Λείψανα.

Και πάλι, Χρόνια πολλά!

π. Γ.

kiki είπε...

Πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν εκεί! Λατρεύω την Κέρκυρα και οι λιτανείες τους σίγουρα είναι το κάτι άλλο με τόσες μπάντες!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails