© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ταξίδι στο Βέρμιο, στην Παναγία Σουμελά [β΄ μέρος]Παραμένοντας στην "αυλή" της Παναγίας Σουμελά, στις πλαγιές του Βερμίου Όρους, απολαμβάνουμε ήδη την δροσιά 19 βαθμών Κελσίου, όταν οι άλλοι, κάτω στα πεδινά, έχουν 30 ή 32 βαθμούς, σε λιγάκι βροχή και σύγνεφα κάνουν το τοπίο επιβλητικότερο, ενώ στα πόδια μας ξανοίγεται τ' όμορφο χωριό Καστανιές. Τριγύρω μας, το Αμβρόσιο Ηγουμενείο, ο πρώτος ναός, το αγίασμα, το τάλαντο για τις ακολουθίες, οι αναμνηστικές προτομές όσων ιερωμένων έχουν σχέση είτε με το Προσκύνημα της Σουμελά είτε με τον ίδιο τον Πόντο.
Όλα όμορφα! Αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στα μέρη αυτά!
Μην ξεχάσετε, ότι στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, υπάρχουν βιντεάκια από την παραπάνω επίσκεψη, που ανεβάσαμε στο YouTube. Δείτε τα εδώ.

6 σχόλια:

Artanis είπε...

καλημέρα από ΝΖ και καλό μήνα...

kiki είπε...

Ευκαιρία να δούμε το γνωστό μοναστήρι...

lemon είπε...

Και οι 4 παππούδες μου ήταν πρόσφυγες του '22, οι δύο μάλιστα απο την Τραπεζούντα (οι άλλοι δύο απο το Τοκάτ, μια πόλη βόρεια της Άγκυρας).
Χωρίς να έχω ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία, και μόνο το όνομα της Παναγίας Σουμελά με συγκινεί.
Ελπίζω να μπορέσω να επισκευθώ την ομώνυμη του Πόντου κάποια στιγμή.

P. Kapodistrias είπε...

@ Αρτάνις,

Η Παναγία βοήθειά μας!

P. Kapodistrias είπε...

@ Κική,

Αξίζει να πας κάποτε!

P. Kapodistrias είπε...

@ Λέμον,

Πολύτιμες και ιερές οι πληροφορίες που μάς καταθέτεις!

Χαίρε και εόρταζε πάντα!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails