© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Σάββατο πρωί αρχίζει τις εργασίες του στη Ζάκυνθο το Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Θρησκευτικό Περιηγητισμό


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με φορέα διοργανώσεως το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Αναπτύξεως του Θρησκευτικού Τουρισμού) πραγματοποιεί το Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο για Στελέχη των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με σκοπό την ενημέρωση σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού από 14 έως και 15 Νοεμβρίου 2009, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αρκαδίων, στη Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου.
Γενικό θέμα του Συνεδρίου, το οποίο έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξη των εργασιών του, είναι :


«ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
(Ιστορία - Παράδοση - Νεώτερες Εξελίξεις και Προβληματισμοί)
ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΩΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ».


Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Τους Συνέδρους θα προσφωνήσουν ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους παρευρισκομένους Επισήμους.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, θα παρουσιάσει το έργο του Συνοδικού Γραφείου της Αναπτύξεως των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Α΄ Συνεδρία (πρωί):
Α' ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΘΕΜΑ:
''Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ''
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Ελλογιμώτατος κ. Βλάσιος Φειδάς, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Β' ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΘΕΜΑ: ''Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»''
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αιδεσιμολογιώτατος Μ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργιος Τσέτσης.

Γ' ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΘΕΜΑ:
''ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΧΡΟΝΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ Ι. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ"
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Βερνέζος, Προϊστάμενος του Ι. Προσκυνήματος του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου - Προκόπι Ευβοίας.

Β΄Συνεδρία (απόγευμα):
Δ' ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΘΕΜΑ:
''Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ"
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Ελλογιμώτατος κ. Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Γ΄ Συνεδρία (πρωί):
Ε' ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΘΕΜΑ:
''ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΩΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ"
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.

Κάθε Συνεδρία θα κατακλείεται με συζήτηση επί των Εισηγήσεων μεταξύ των Συνέδρων και Εισηγητών και μετά το πέρας όλων των Συνεδριών θα διατυπωθούν και θα ανακοινωθούν τα γενικά συμπεράσματα και οι σχετικές προτάσεις.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και των Γραφείων των Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ενώ έχουν προσκληθεί, θα παραστούν και θα χαιρετίσουν κατά την έναρξη του Συνεδρίου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιναίου κ. Δαμιανός, καθώς και ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης.

Εκ του Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου


[Φωτογραφίες από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αρκαδίων στο Σαρακινάδο Ζακύνθου]

3 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.
Θα μ ενδιέφερε πολύ ν ακούσω την Α και τη Β της 1ης συνεδρίας και την Ε της Γ συνεδρίας-και αυτό πριν ακόμα δώ ποιός είναι ο εισηγητής!!
(Έχει σημασία που το λέω εγώ και όχι η Αριάδνη..!)

Ανώνυμος είπε...

καλή επιτυχία εύχομαι

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πόσο ζηλεύω που δεν είμαι εκεί!
Καλή επιτυχία!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails