© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πολυ-έκθεση στην Πόλη για την Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο











Κατεβάζει αύριο (22 Νοεμβρίου) αυλαία η μεγάλη και αξιόλογη έκθεση «Η Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση», που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Γενικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, από τις 29 του περασμένου Οκτωβρίου.

Η έκθεση αποσκοπούσε (και νομίζουμε, το κατάφερε) στη γνωριμία του τουρκικού κοινού με τις κορυφαίες αυτές στιγμές της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Τι περιελάμβανε; Σχολιασμένο φωτογραφικό υλικό, ημίωρο ντοκιμαντέρ, παρουσίαση ομογενειακών και τουρκικών εφημερίδων που εκδόθηκαν τις πρώτες ημέρες του πολέμου, καθώς και εικαστική παρέμβαση του ζωγράφου Χρήστου Μποκώρου, η οποία αποτυπώνει το σύνολο των ονομάτων των πεσόντων στο πολεμικό μέτωπο.

Τεκμήρια επώδυνης Μνήμης ενίσχυσαν την Μνημοσύνη, ενώ και ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης την επισκέφτηκε και χάρηκε με την όλη παρουσία, ευχόμενος διαρκή Ειρήνη στον Κόσμο και το Γένος μας.


Οι φωτογραφίες προέρχονται από φίλη Κωνσταντινουπολίτισσα, επισκέπτρια της Έκθεσης.

5 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Άκρως ενδιαφέρουσα η έκθεση! Ελπίζω το κοινό να ανταποκρίθηκε!

thalassamov είπε...

Ευχαριστώ που ανάρτησες αυτό το ποστ με τις φωτογραφίες.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Σημαντικές αυτές οι εκδηλώσεις, και κυρίως που γίνονται εκεί!

Ανώνυμος είπε...

κάτι τέτοιες εκθέσεις είναι φόρος τιμής στην ελληνική ιστορία

Ανώνυμος είπε...

Ναι, είχε εξαιρετική επιτυχία η έκθεση. Και όχι μόνο από άποψη αριθμού επισκεπτών, καθώς υπήρχαν ιδίως σαββατοκύριακα που έφτασε στους 600 επισκέπτες. Αλλά ιδίως για την ανταπόκριση στους Τούρκους επισκέπτες, που κατακλύζουν το βιβλίο της έκθεσης,με σχόλια σεβασμού και θαυμασμού. Γι΄αυτό η έκθεση παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails